Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřeb ubodané taxikářky Hany: Syn přijel v autě, ve kterém mu zavraždili mámu

Autor: Jana Ulrichová - 
5. srpna 2013
12:43

Jakoby se včera na chvíli zastavil v Ústí nad Labem čas. Městem projela smuteční kolona vozů taxi, jejichž řidiči tak uctili památku své zavražděné kolegyně Hany M. (+39). Společně pak zamířili k tamnímu krematoriu, kde se s paní Hankou rozloučili její nejbližší.

V čele kolony více než čtyřiceti taxíků jel žlutý seat přezdívaný Vosa, ve kterém paní Hana zemřela. Na sedadle spolujezdce v něm jel její syn Václav (18). Kolona vyjela z parkoviště u zimního stadionu přes centrum města do Neštěmic k místu, kde žena zemřela.

Dva z řidičů tam položili věnec a dál pak směřovali ke střekovskému krematoriu, kde v 11 hodin začalo poslední rozloučení. Na přání rodiny se ho zúčastnili jen ti nejbližší. Když ve smuteční síni hráli paní Haně na její poslední cestě její oblíbené písničky od Petra Koláře, Daniela Landy a Zahradu tichu od skupiny Projektil, venku se rozezněly naráz klaksony snad všech vozů taxi, co v tu chvíli ve městě byly.

Video  Kolona taxiků projela Ústím, kamarádi se rozloučili se zavražděnou Hanou  - Karel Kopáč
Video se připravuje ...

„Byla to strašně fajn ženská. Tak krutou a zbytečnou smrt si nezasloužila,“ shodli se její kolegové. „Ať její vrah shnije v pekle,“ dodal jeden z nich. Paní Hanka zemřela v noci 28. Července. Ubodal ji Tomáš B. (19), který se chtěl zmocnit jejího auta a peněz. Nebyl přitom ani opilý, ani pod vlivem drog, vraždil s rozmyslem a čistou hlavou.

ixtlil ( 1. února 2014 21:43 )

Dobrý den, tak toho chlapa, co skolil cigoše , tak jej měli pustit na amnestii,jednalo se o sebeobranu a to se to soudcům v kanclu kecá co by měl nedělat, kdyby, po válce je každý generál. Tento cigoš nafasoval v prosinci u krajského soudu přesně tolik, kolik mu je let, tedy 19 let čistá ruka. A povinnnost zaplatit několik milionů odškodnění, jenže z čeho, to by měl zaplatit stát a po cigošovi to vymáhat ekukčně.

majojo ( 5. srpna 2013 20:43 )

Překvalifikuje se to na zabití v sebeobraně.

majojo ( 5. srpna 2013 20:42 )

Samozřejmě, zaměstnanci pohřebního ústavu a přilehlých květinářství si taky potřebujou vydělat. Nevěřili byste, jak byli sprostí, když jsme si dovolili vyžádat kytici z rakve (věnce jsme hyenákům nechali), abychom ji mohli položit na hrob.

jity ( 5. srpna 2013 20:29 )

Chlapovi, který zastřelil kuší cikána, protože tam šel krást dali 10 let. Tomuto Cikánovi dají 3 roky, hlavně, že je spravedlnost pro všechny, jak to tvrdil nejvyšší státní zástupce Zeman.

janapi ( 5. srpna 2013 16:25 )

Záleží na okolnostech-pokud má rodina hrob (místo uložení)-tak je možné květiny po obřadu přenést tam! Stejně tak věnce....V současnosti je běžné-že květinová výzdoba je "zapůjčena"-ta zůstává na místě rozloučení-ostatní je možno přenést.

Zobrazit celou diskusi