Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nemocného chlapečka (1,5) odpojili lékaři od přístrojů: On pak začal sám dýchat!

Autor: geo - 
3. srpna 2013
18:24

Pro rodiče není větší rána než smrtelná nemoc malého dítěte. Malý Harrison Elmer z Velké Británie dostal zánět mozkových blan jako teprve třítýdenní novorozeně. Lékaři mu nedávali žádnou šanci na přežití a připravovali rodiče na nejhorší. Malý bojovník ale hrobníkovi utekl z lopaty.

Britští rodiče novorozeného syna letos zažili malý zázrak, když jejich třítýdenní miminko přežilo navzdory prognózám lékařů, kteří malého pacienta poslali zemřít do hospicu. Chlapci krátce po narození diagnostikovali meningitidu a po sérii vyšetření rozhodli, že pro něj už nemohou nic udělat. Když ale rodiče nechali syna odpojit od dýchacího přístroje, začal chlapec dýchat sám a postupně se zotavil. Napsal o tom britský deník The Daily Telegraph.

Bez šance na přežití

Malý Harrison Ellmer se narodil zdravý, krátce poté ale začal mít potíže, a tak s ním jeho dvacetiletá matka Samantha Bakerová odjela do nemocnice v anglickém Rotherhamu. Tam mu lékaři diagnostikovali meningitidu a dokonce ho museli resuscitovat. Stav miminka byl natolik vážný, že ho rodiče nechali přímo v nemocnici narychlo pokřtít. Po sérii CT vyšetření mozku lékaři konstatovali, že chlapci už není pomoci, a tak rodiče zařídili jeho převoz do dětského hospicu, aby mohl zemřít v kruhu rodiny.

Po odpojení přístrojů začal dýchat

Právě tam ho nakonec nechali odpojit od dýchacího přístroje. "Sestra přístroj vypnula a odešla a my jsme se pak jen dívali na našeho chlapečka. Asi 20 minut nikdo neřekl ani slovo. Dívali jsme se, jak dýchá sám, a on dýchal dál a dál a šlo mu to líp a líp. Byl to ta nejšťastnější chvíle v životě," popsala matka zázračné zotavení svého syna.


Teď je chlapci půl roku a daří se mu dobře. V důsledku nemoci sice ohluchl na jedno ucho a prodělal lehkou mozkovou obrnu, jinak se ale podle rodičů vyvíjí jako zdravé děti.

marenkolada ( 4. srpna 2013 13:55 )

Dobrý den. Všichni mluví o tom, že se objevila zajímavá možnost přivýdělku, vhodná pro lidi, co jsou doma. Pro mě to je skvělá možnost výdělku a fakt mě to nadchlo Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu. Píše o tom na Peterblog.wz.sk

deratizator ( 4. srpna 2013 01:19 )

mzop ( 3. srpna 2013 18:36 )

Chlapecek je bojovnik. Takovyhle zazraky se ctou s radosti

Zobrazit celou diskusi