Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čí je zlato zabavené v kauze Nagyová? O cihly se hlásí Janouškův přítel!

Autor: geo - 
3. srpna 2013
10:15

O část zlata zabaveného při zátahu v kauze Nagyová se jako první přihlásil přítel Romana Janouška. Luboš Pašek, obchodní partner kmotra Romana Janouška, požaduje navrácení zlatých cihel za několik milionů a žaluje stát o náhradu škody způsobené domovními prohlídkami v jeho domě a kanceláři, informovalo Právo

Při červnovém zátahu v korupční kauze korupce okolo šéfky kanceláře vlády Nagyové policisté odnesli z bankovních trezorů a kanceláří desítky kilogramů zlata a 150 milionů korun. K těm se zatím nikdo nehlásil.

Zlato je řádně vydělané

Paškův advokát Prokop Beneš jménem svého klienta podal ve čtvrtek žalobu na Českou republiku k Obvodnímu soudu pro Prahu 2 a stížnost ministerstvu spravedlnosti. Soud se bude žalobou zabývat až v případě, že nebudou zabavené věci do půl roku vráceny. „Klient investiční zlato nakoupil z řádně vydělaných a zdaněných peněz od certifikovaného obchodníka. Měl ho naprosto transparentně uloženo v české bance na své jméno,“ řekl Právu Paškův právní zástupce Prokop Beneš.


Janouškův věrný muž

Pašek je obchodním partnerem lobbisty Romana Janouška ve firmách Chambon a Kardio Port, podílejících se na zakázkách pro VZP. Podnikatel zůstal Janouškovi věrný i po té, co se Janoušek dostal do problémů se zákonem. Za sražení ženy autem je obžalován z pokusu o vraždu.

 

 



va45 ( 3. srpna 2013 16:01 )

Jak je vtom VZP tak to jsou 100% poctivě vydělané peníze.Podnikateli Pešku,příteli janouška,tak teď tu o Červené karkulce.

jahodove_ticho ( 3. srpna 2013 15:32 )

Další ultra2mrd vhodnej na popravu

mnpv ( 3. srpna 2013 15:08 )

No tak dokaž, že ne.

mnpv ( 3. srpna 2013 15:07 )

No asi budeš debil, který neumí správně hospodařit. Pokud za celý život nemáš majetek, není to chyba společnosti ale jedině tvoje. Cos myslela?

mnpv ( 3. srpna 2013 15:05 )

Na iDnes do diskuzí chodí poněkud inteligentnější lidé než zdejší žumpa.

Zobrazit celou diskusi