Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fischer junior jezdí ve Skotsku tátovou Alfou: Co říká o dluzích za kampaň?

Jak Fischer mladší dál jezdí ve Skotsku tátovým autem - Alfou Romeo
Jak Fischer mladší dál jezdí ve Skotsku tátovým autem - Alfou Romeo  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Facebook)
Autor: simao - 
2. srpna 2013
07:20

Jeho otec prožíval pěkně krušné chvilky, když doma oznamoval, že momentálně nemá na splacení dluhu za neúspěšnou prezidentskou kampaň. Jan Fischer junior nyní zavzpomínal, jak doma prožívali otázku milionových dluhů, takřka zázračně vyřešenou po nástupu Fischera seniora do funkce ministra financí. Ale také na to, jak ve Skotsku jezdí tátovou Alfou Romeo.

Jan Fischer senior si z boje o Hrad odnesl bolestivou porážku, pošramocenou reputaci, ale i obří dluhy za kampaň. "Nezapomenu na ráno v den vyhlášení výsledku prvního kola voleb. Přišel jsem do obýváku, nikdy jsem neviděl tátu tak zhrouceného... Seděl tam vyřízený a říkal - volali z kanceláře, že tam jsou nějaké faktury za několik milionů, a že když to nedopadne dobře, bude problém ty peníze získat. Jeden z nejtvrdších momentů naší rodiny," popisuje pro MF Dnes Jan Fischer junior, jak doma prožívali zadlužení kvůli volbám.

Šlo přitom o vyhozené peníze. Fischer mladší přiznává, že jeho otec kampaň příliš nezvládl: "Tátova kampaň byla argumentační a věcná, ale suchá..." Neúspěšný kandidát Fischer se však dokázal oklepat.

Tátovo usednutí do křesla ministra nekonec podpořil

Dlouho se mu sice nedařilo dluhy zaplatit, ovšem když oznámil, že bude ministrem financí v úřednické vládě Jiřího Rusnoka, sponzoři se jen hrnuli. Fischer mladší v tom však nevidí problém. "Splacení dluhu - strašně nepříjemného pro celou naši rodinu - mělo jasný a schválený plán," tvrdí.

Svému otci chtěl přitom působení v Rusnokově kabinetu rozmluvit, nakonec ho ale podpořil. "Zvažovali jsme pro a proti a nakonec jsem mu řekl - tak to vezmi," vzpomíná Fischer mladší, který studuje management na univerzitě ve skotském St. Andrews. A otec podpořil pro změnu jeho, když mu dovolil dovézt si sem jeho auto - Alfu Romeo.

Fischer jr. o kauze Nagyová

Během skotského pobytu však Fischer junior stíhá sledovat samozřejmě i dění v Česku. A neunikla mu samozřejmě ani kauza Nagyová, ke které před časem napsal: "Milenka premiéra hledá kompro na jeho manželku a on se v PS (poslanecké sněmovně) sníží k vyprávění pohádek o tom, jak tajné služby měly analyzovat bezpečnostní situaci kolem jeho rodiny! CHUCPE! Opravdu je mi líto paní Načasové, protože je to celé nesmírně ponižující," uvedl Fischer jr. v reakci na nezákonné sledování expremiérovy manželky vojenskou rozvědkou. Zbývá jen dodat, že chucpe je výraz v jidiš pro drzost, opovážlivost.

andreslawicky ( 2. srpna 2013 13:37 )

jak české lézt do každého zadku kde se to vyplatí

andreslawicky ( 2. srpna 2013 13:36 )

Ten mladý ži.d.ák má jen štěstí že měl Adolf málo času jinak jeho fotr letěl dávno komínem

manolla1 ( 2. srpna 2013 09:54 )

Raději tisíckrát být komunistou, než bezpáteřní, nenažranou chátrou - modrou strakou!

alla ( 2. srpna 2013 08:57 )

komunista = ředitel statist. úřadu, to chápu, ředitel SÚ = šplh po žebříčku politických funkcí, to taky chápu, to je logické. Ale co můj mozek nebere: žid (který má židovské předky) = komunista!! a tady vůbec nejde o to, že bývalý

jana999 ( 2. srpna 2013 08:32 )

Fischer se hlavně znemožnil svou hloupostí, ač sám bývalí komouš, začne ze sebe dělat antikomunistu, to je jasný, že komunistický voličstvo, které je u nás dost vysoký mu hlas nedalo a ti ostatní si zase tokový charakter vážit nemohli. Kdyby držel hubu, možná by to vyhrál, a taky nevím proč dával tolik prachů na tu kampaň, to koho volit si udělali lidi obrázek z těch rozhovorů v TV a tam určitě neplatil nic a jestli pověsí na každém rohu drahý bilboard se svým ksichtem, to spíš dneska lidi otráví, než že by to přidávalo hlasy, Podívejte se ten potetovanej, kdyby nebyl tak hloupej, tak by ho z recese volilo mnohem víc lidí ale to co předvedl v TV, že by dal více peněz do kultury, která už dneska spolkne peněz a umělci si za naše daně, kupují zámky atd. a pak není na potřebný věci, jako uklízení ulic aj.

Zobrazit celou diskusi