Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Strojvedoucí vlaku smrti: Hrozí mu trest přes sto let vězení!

Autor: shp, ČTK - 
31. července 2013
07:58

V místě, kde měl přibrzdit, se hnal jako blázen a s rychlovlakem vykolejil. Na svědomí má tak 79 zmařených lidských životů. Strojvedoucímu Francisku José Garzónovi nyní hrozí trest přes sto roků vězení.

Rychlovlak, který minulý týden vykolejil u španělského města Santiago de Compostela, jel ve chvíli nehody rychlostí 153 kilometrů v hodině. Strojvedoucí v tom okamžiku telefonoval s člověkem ze společnosti provozující španělské železnice Renfe. Vyplývá to z analýzy černých skříněk, kterou zveřejnil soud.

Dostane maximálně 12 let

Franciska Josého Garzóna po nehodě ihned zatkla policie. Je obviněný, že nedodržel stanovenou rychlost, a vlak proto při průjezdu zatáčkou vykolejil. V případě odsouzení mu hrozí trest přes sto let za všechny trestné činy. Dle zákona si ale může fakticky odpykat trest jen za nejzávažnější zločin. Ten by se mohl vyšplhat v případě neúmyslného zabití na 12 let.

tini ( 31. července 2013 08:50 )

Ach jo, zase jen neuplne informace. Nemecka televize informovala o tom, ze se jednalo nejspise o poruchu systemu, kdy ridic nemohl vlak brzdit. Proto volal o pomoc SOS na Renfe a kratce pote vlak vykolejil....

Zobrazit celou diskusi