Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matka Rozárky už opustila dvě děti. Přiznal dědeček holčičky, který sám živoří v chatce

Autor: ljš - 
30. července 2013
10:38

Je roztomilá, nevinná a vypadá jako malý andílek. Život malé Rozárky (2) je ale zatím jedna velká smůla. Narodila se rodičům, které zajímají víc drogy, než starost o ni. Její matka už podle dědečka děvčátka v minulosti opustila už dvě děti.

Dědeček Jan Š. se o nalezení Rozárky dozvěděl z médií. „Volal jsem 158, že s jistotou se jedná o mojí vnučku. Já jsem čekal, že k něčemu takovými dojde časem," vysvětlil televizi Nova.

Není divu Rozárka není první dítě Martiny Š. a ani první, které opustila. „První její dítě vychovává její maminka, moje bývalá žena. To je dvanáctiletý kluk. Druhého syna, tomu je 6 až 7 let, vychovávají rodiče jeho dalšího otce. A teď je to i s třetím dítětem. Tak co čekat?“ptá se zoufalý dědeček, který ale jedním dechem dodává, že se sám se o ni starat nemůže.

„Aby ji vychovávala moje dcera, je naprosto vyloučený. Proti zdravému rozumu. V téhle republice jsou tisíce manželství, která by tomu dítěti dala první poslední. Je mi přes šedesát, šel jsem na důchod s některými vážnými nemocemi a bydlím v patnácti metrech čtverečních na své chatičce, kde je problém s vodou, s topením. A jakmile se objeví jakákoliv rodina, která se bude chtít o Rozárku postarat, budu všemi deseti pro,“ přiznal.

Okradla ho

Matka Rozárky je jedním ze tří dětí pana Jana. "Na rozdíl od prvních dvou je to dítě nepovedené, bez odpovědnosti, bez vztahu k hodnotám, která žije ze dne na den. Zařizoval jsem léčení, financoval dovolené. Říkal jsem: »Přestaneš-li, vzdáš se toho, dostaneš za odměnu to a to… A na oplátku to bylo tak, že vždy, když mě navštívila, tak mi něco chybělo,“ vzpomínal smutně.

Rozárka podle něj naštěstí svou těžkou situaci vzhledem k svému věku nijak špatně nenese. Hraje si s dětmi v kojeneckém ústavu a pořád se směje.

I přesto, že Rozárka vyrůstala mezi kriminálními živly a bezdomovci, byla nalezená čistá a zdálo se, že krom rodičů jí nic nechybí. „Je to především zásluha jejího otce, tatínek má Rozárku velmi rád. Je to ale kriminálně »závadová« osobnost. Nejsem šťastný z toho, že by ji měl právě on vychovávat,“ uzavřel.

mirice ( 2. ledna 2014 21:56 )

k ní se taktně chovat nebudu!!!!!! zamotala život už dosti lidem!!!!!!!!!!

kolicek666 ( 17. října 2013 19:27 )

pestounska pece je taky reseni a pak zadat o adopci,zatim bude holcicka u vas a postupne se to doresi,myslim ze by i rodice casem pochopili ze je to pro ni nejlepsi reseni

kolicek666 ( 17. října 2013 19:26 )

je pekne ze nam zdelujete detaily ze zivota matky,ale neni pekne ze to troubite celemu svetu,co takhle trochu taktnosti,byt je jeka je matka holcicky??

zelena.karkulka ( 30. července 2013 20:39 )

To ale nejsou ,,značkové ,,šatičky.To je jak když tesco prodává ,,značku,, FF

zelena.karkulka ( 30. července 2013 20:38 )

To není tak jednoduché,prověřování budoucích rodičů trvá něky i 2roky a pak se čeká.

Zobrazit celou diskusi