Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V hotelu v Hurgadě našli mrtvou Češku s malou dcerou. Byla to vražda?

V letovisku Hurghada na břehu Rudého moře došlo k tragédii. Zemřely zde dvě Češky (ilustrační foto)
V letovisku Hurghada na břehu Rudého moře došlo k tragédii. Zemřely zde dvě Češky (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
30. července 2013
10:14

Mrtvou matku (†36) a její malou dceru (†8) našli v hotelovém pokoji, otce převezli do egyptské nemocnice. Zpráva o tragédii českých turistů dnes přišla z oblíbeného letoviska Hurghady. Co se jim přihodilo? Byly zavražděny?

Dvě mrtvé české turistky byly nalezeny v rudomořském letovisku Hurghada, potvrdilo dnes smutnou zprávu české ministerstvo zahraničí. Nikdo však zatím neví, co se přesně v egyptském hotelu stalo. A všichni napjatě čekají na informace, které na místě zjišťuje české velvyslanectví. Celý případ řeší egyptská policie i česká konzulka, potvrdil velvyslanec v Egyptě Pavel Kafka. Co zatím víme?

Našli je prý na hotelu, manžel je v nemocnici

Podle informací České televize jde o 36letou ženu a její osmiletou dceru z Karvinska. Obě byly údajně nalezeny v hotelovém pokoji, manžel mrtvé ženy je pak v současné době hospitalizovaný v nemocnici.

"Mohu potvrdit, že jde o matku s dcerou. Další osobní údaje nemohu uvádět," dodala mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. "Podle informací, které máme k dispozici, tak manžel té Češky je v tuto chvíli v nemocnici ve stabilizovaném stavu," upřesnila mluvčí.

Víte, kdo jsou turistky, které zemřely v Egyptě? Máte k tragédii bližší informace? Kontaktujte nás na tel. 724 014 586, příp. na mail tip@blesk.cz


Co se Češkám přihodilo? Přepadení, vražda, otrava?

Příčina smrti dvou Češek tak zatím není známá. Objevuje se však řada spekulací. Jednou z variant je, že se česká rodina stala obětí přepadení. Další pak poukazuje na možné domácí násilí v rodině, které vyvrcholilo tragédií. Ve hře jsou však i další varianty - např. hromadný pokus o sebevraždu, vyloučena však není ani otrava jídlem. Na informace, které potvrdí jednu z variant, se však stále čeká. "Policie a egyptské úřady se tomu případu věnují, předpokládáme, že během dneška bychom mohli vědět více," dodala mluvčí Grohová.

Horké léto v Egyptě

Loni v zahraničí přitom podle statistik ministerstva zahraničí zemřelo z rozličných důvodů celkem 385 Čechů, šlo přitom o nejnižší číslo od roku 2006.

Letošní léto je však v Egyptě obzvlášť horké. A to především také díky napjaté politické situaci, kdy probíhají střety mezi odpůrci a zastánci svrženého prezidenta Mursího. Cestovní kanceláře varují před cestami na vlastní pěst do Káhiry, doporučují vyhýbat se místem, kde probíhají nebo hrozí demonstrace Egypťanů. Letoviska však prý nepokoji zasažena nejsou.

jasnovidec01 ( 22. února 2017 20:13 )

pavlax:Příčina smrti žen není zatím známa. Česká televize ale bez bližších informací uvedla, že příčinou zřejmě byla otrava. Celá rodina si stěžovala po telefonu své rodině na sever Moravy už den před smrtí žen, že jim není dobře a mají žaludeční problémy. Vzali si na ně léky, které měli s sebou z Česka. Muž pak v noci vstal, zjistil, že ženy se nehýbou, stačil zavolat pomoc a sám zkolaboval. a takhle začal případ Kramný

wyatte ( 30. července 2013 12:31 )

no, hlavně se to tam děje trošku jinak než nám předkládá naše "objektivní" zpravodajství.

andreslawicky ( 30. července 2013 12:25 )

Tak do Hurgady jede jen lůza když vidí že tam lůza skáče v ulicích je to banda a kdo má rizum jede jinam

dfghjk ( 30. července 2013 12:23 )

Jelikož se mi Blesku zdá, že dnes je tvoje fantazie při vymýšlení spekulací poněkud mdlá - asi to vedro - zde ti nabízím další možné tipy: byly to blondýny, které zapoměly, že jsou v arabském světě ohrožený druh, nebo šlo o rituální vraždu z důvodu údajné konzumace vepřového při ramadánu, nebo je zabili talibancy v rámci boje za jejich svatou věc. Zvaž to Blesku, všechny varianty jsou čtenářsky určitě atraktivnější než ty tvoje nemastné neslané.

pavlax ( 30. července 2013 12:16 )

ono se lépe vyjímá, když napíšou.."byla to vražda?" ....to je přeci ten správný titulek

Zobrazit celou diskusi