Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Němcová chce vyškolit Zemana: Ať se cítí trapně! Co má za lubem?

Miroslava Němcová má v plánu dát za vyučenou Miloši Zemanovi. Povede se jí to?
Miroslava Němcová má v plánu dát za vyučenou Miloši Zemanovi. Povede se jí to?  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný, ČTK)
Autor: simao - 
29. července 2013
21:39

Tahanice o novou vládu pokračují. Dál se spřádají plány pro případ, že by Rusnokův kabinet nezískal důvěru. Adeptka na premiérku Miroslava Němcová (ODS) plánuje dokonce "ztrapnit" prezidenta Zemana! Chce mu předložit nezvyklý důkaz o své podpoře ve Sněmovně. Přímo před Zemanem má 101 jejích zastánců podepsat věrnost.

Od pádu premiéra Nečase a hledání jeho nástupce bývalá pravicová vládní koalice tvrdí, že má její favoritka na premiérku Miroslava Němcová jasnou podporu 101 hlasů ve Sněmovně. Počítá se přitom jak s poslanci ODS, tak i TOP 09 a LIDEM. Prezident Miloš Zeman však chce vidět tuhle podporu na papíře - pěkně černé na bílém. I když jedna taková smlouva již existuje.

Němcová: Bude to trapné i Zemanovi

Miroslavu Němcovou Zemanův nový požadavek popudil. A chce dát prezidentovi za vyučenou. Uvedla, že 101 poslanců by se mohlo podepsat jeden po druhém přímo před zraky Miloše Zemana. A to v momentě, kdy hlava státu navštíví Sněmovnu při hlasování o důvěře Rusnokově vládě. "To snad bude trapné i jemu. Tohle řešení budu teď prosazovat," řekla Němcová časopisu Respekt. 

Němcová však kalkuluje s tím, že Rusnok a spol. důvěru nezískají. A doufá, že by na řadu při sestavování vlády mohla přijít právě ona. Podle serveru Palamentní listy se však možná šeredně přepočítala. 101 poslanců za sebou totiž vůbec mít nemusí!

Hraje se o každý hlas

Kolují prý zvěsti, že by někteří členové strany Karolíny Peake LIDEM a dokonce i několik poslanců z ODS mohli pravicový plán zhatit a dát Rusnokovu kabinetu důvěru! A tak jde nyní o každý hlas. ČSSD, KSČM a patrně i Věci veřejné Rusnokovi důvěru dají, dohromady mají 91 hlasů. Z pravicového bloku to však prý někteří zvažují. Němcovou totiž za premiérku nechtějí.

"Dva až tři poslanci LIDEM prý nechtějí podpořit vládu Němcové, čili stojedničková pravicová koalice ve Sněmovně je chiméra. Stojednička už neexistuje," uvedl zdroj serveru, podle kterého o podpoře vládě může jednat několik nespokojených poslanců z ODS a dokonce i Jiří Paroubek (LEV-21), který úřednickou vládu ostře kritizoval.

8bc5 ( 1. srpna 2013 10:41 )

Paní Němcová je chorobně posedlá místem premiérky.Pokud je jen trošku sebekritická tak by si měla uvědomit,že na premiérský post splňuje pouze politickou angažovanost ale vzdělání a všeobec.ekonom.přehled nemá.ODS mele do nekonečna jak kolovráte stejnou obehranou písničku o demokracií ale používají stejné nezodpovědné kádrové předpoklady u svých vyvolen.politiků jako komanči,nepožadují vzdělání.President Zeman jasně prezentoval nároky na premiéra "vysokoškolské vzdělání" tak mám dojem,že kdo bude vyškolen nebude Zeman ale Němcová.Uvažovat o postu premiéra bez vzdělání je i pro nás silné kafe.V občanském životě nemůže být ani ved.odd.bez vysokoškolského vzdělání.To by si měla uvědomit i ODS.Sakra to nemají v ODS politika z VŠ ???

stistko47opm ( 31. července 2013 07:03 )

Dáma končí, jen to ještě holka "chytrá" nepochopila, stejně jako mnozí jiní, kteří si stále koledují o nedobrovolný odchod ze sněmovny i jiných, podobných neřestných pelešinců a doupat ! Však už brzy pochopí ! Není třeba vyčkávat, až to zničí celou společnost ! Seznam úchylit by se měl rozšířit o novou formu, ÚCHYLKU TROJKOALIČÍ, která se v současnosti v naší společnosti projevila v bývalé vládní trojkoalici a skládá se ze tří závažných úchylek, jimiž v současnosti trpí nejen bývalá vládní trojkoalice, ale i mnoho dalších parazitů v naší, lidské a hlavně české společnosti. Jedná se o velmi vážné psychické problémy, MOCIFILII, MAMONOFILII a POLITICKOPROSTITUCIOFILII, doprovázené ještě mnohými vedlejšími příznaky celkové ujetosti, včetně úchylek sexuálních. Postihuje muže i ženy a je to NELÉČITELNÉ, pro blbce i nakažlivé, proto pro mnohé velmi nebezpečné. PRAVDA ZVÍTĚZÍ !

aluman ( 30. července 2013 12:36 )

Milý Blesku, co takhle uvést všechny informace, aby to dávalo smysl? Tento tah Němcové je ve skutečnosti protitahem toho, že Zeman požadoval všech 101 podpisů notářsky ověřených.....jak o něco dříve již uvedla jiná, solidnější média. Jinak souhlasím s wandzi, Zeman je trapnost sama a trapnosti zkrátka nemůže být trapně.

wandzi ( 30. července 2013 10:15 )

Paní Němcová se mýlí, Zemanovi to trapné nebude. Normální člověk by se po kterémkoli z jeho trapasů styděl ukázat na veřejnosti ale on se pořád předvádí a sám sebe vychvaluje... Tomuto člověku, ve své mysli neomezenému hradnímu pánu a vládci, vůbec nic trapné není a nebude. Vždyť sám je trapný a směšný.

c3rb3r0s ( 30. července 2013 09:37 )

Konečně máme pořádného prezidenta co má kule a ne..e se s tím. Jen ať jim Zemák pořádně zatopí, jen hrabou prachy, tak ať si je jednou taky zasloužej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa