Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Uprchlík Krejčíř dluží 200 miliónů na daních: Zabavili mu luxusní fára!

Autor: vr - 
30. července 2013
05:41

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř (44) tvrdí, že je chudý a živí ho manželka. Úřady v Jihoafrické republice, kde žije, ale zjistily opak a chtějí po něm doplatit daně. Odnesl to Krejčířův autopark.

Podnikatel, jehož mafiánské praktiky v Jihoafrické republiky podle tamních úřadů nemají obdoby, na sebe nemá napsán žádný majetek. Berňák ale přišel na to, že je součástí makléřské sítě, kde se daním vyhýbají největší gangsteři v zemi. A »chudý« milionář Krejčíř tam má majetek za 260 milionů korun.

Celkem 200 milionů tak včetně úroků a pokut dluží na daních, což bylo nutné okamžitě napravit. Ostří hoši z berňáku tak začali v jeho luxusní vile, odkud odvezli několik drahých aut.

Krejčíř má opravdu špatný měsíc – minulý týden mu někdo střílel do auta. „Byl to pokus o vraždu ve stylu Jamese Bonda,“ řekl tehdy podnikatel, který byl v Česku odsouzen k 11 letům za půlmiliardový daňový únik. A »dobrotu seká« i v Africe, už dvakrát stanul před soudem.

kov3 ( 30. července 2013 09:44 )

Tak tento pan podsnikatel ma uz dni na tejto zemi spocitane...Je to len otazka kratkeho casu...

gogo ( 30. července 2013 09:41 )

Proč nepíšete, kolik dluží psanec a kriminálník Krejčíř nám ?

otrok ( 30. července 2013 09:17 )

Chudák -to jistě napíše další knihu o tom jak se všichni spikli proti poctivému podnikateli.

cinderella1 ( 30. července 2013 07:22 )

K soudu přišla Krejčíře podpořit manželka i syn, kteří si chtěli stěžovat na způsob razie. Policie nicméně při ní našla seznam čtyř lidí, jež chtěl kontroverzní český podnikatel údajně nechat zabít. Krejčířův známý a údajný šéf jihoafrického podsvětí Cyril Beeka, který byl na seznamu číslo jedna, byl právě před týdnem zastřelen na ulici. Státní žalobce Riegal Du Toit vstoupil do soudní místnosti v doprovodu čtyř policistů s vojenskými samopaly R5. Du Toitovo jméno je totiž na "seznamu smrti". Vedle prokurátora Du Toita je na seznamu ještě bezpečnostní poradce Paul O'Sullivan a urolog slovenského původu Marian Tupy.

cinderella1 ( 30. července 2013 07:20 )

Krejčířův urolog záznamy pozměnil-28. 3. 2011 Podezření z podvodu v JAR proti Krejčířovi se týká asi 4,5 milionu randů (zhruba 11 milionů korun), které Krejčíř dostal od pojišťoven údajně na základě falšovaných lékařských dokumentů tvrdících, že má rakovinu. Krejčířův osobní urolog Marian Tupy již přiznal, že lékařské záznamy pozměnil. Byl za to minulý týden odsouzen na sedm let. Po dohodě s jihoafrickým soudem, že bude proti Krejčířovi svědčit, mu soud na základě toho zmírnil trest na pětiletou podmínku, uvedla jihoafrická média. Krejčířův obhájce Piet du Plessis však tvrdí, že jeho mandant skutečně má rakovinu a že to může prokázat. "Ještě před prohlídkou Krejčířova domu jsme požádali prokurátora Du Toita, aby nám umožnil dodat čestné prohlášení a další důkazy podporující to, že Krejčíř má opravdu rakovinu," cituje advokáta Times Live. Ten Krejcir si proste neda pokoj, to je neuveritelne!

Zobrazit celou diskusi