Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Záhada atentátu na mafiána Krejčíře rozluštěna: Kdo na něj střílel?

Autor: Jan Exner, geok - 
26. července 2013
05:30

Ta příhoda připomínala scény z filmu Šakal s Brucem Willisem! Možná proto jihoafričtí detektivové, vyšetřující nepovedený atentát na Radovana Krejčíře (44), obrátili zrak na filmaře. A objevuje se stále více hlasů, že autorem scénáře je kontroverzní byznysmen sám…

K útoku rychlopalnou zbraní ovládanou na dálku a umístěnou v zaparkovaném Volkswagenu Polo Cross došlo ve středu dopoledne. Krejčíř zrovna zaparkoval neprůstřelný mercedes za 3,5 milionu korun u svého podniku Moneypoint, což je zastavárna zlata a diamantů. Z volkswagenu se pak ozvala palba z dvanáctihlavňové zbraně schované za registrační značkou. Podnikatele, který právě telefonoval venku, však neškrábla ani kulka.

Koukal do hlavní

„Přijel jsem do kanceláře a zaparkoval jsem na místě jako pokaždé. Když jsem vystupoval, z vedle zaparkovaného auta se ozvala velká rána, jako výbuch bomby. A pak zvuk střelby,“ popsal Krejčíř, který měl v té chvíli u ucha mobil. „Díval jsem se přímo do hlavní. A z nich létaly kulky!“ S příměrem svého života k akčnímu filmu přišel dříve než detektivové.

„Je to jako z Jamese Bonda. Ale takový je celý můj život… Tak já žiju,“ poznamenal. Proč si mnozí myslí, že si střelbu objednal? Snaží se prý dokázat, že mu jde o život. O jeho vydání do České republiky, kde byl nepravomocně odsouzen za půlmiliardové daňové podvody na 11 let, bude zdejší soud rozhodovat už 5. srpna. Krejčíř před spravedlností utekl v roce 2005 během policejní prohlídky jeho vily v Černošicích.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi