Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Starostka vydírala nahými fotografiemi učitelku: V krajském zastupitelstvu zůstává!

Bývalá starostka Štěchovic Vlková vydírala prý učitelku nahými fotkami
Bývalá starostka Štěchovic Vlková vydírala prý učitelku nahými fotkami  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, INT - 
25. července 2013
15:15

Jako starostka Štěchovic a členka ČSSD měla Miloslava Vlková vydírat učitelku mateřské školy nahými fotkami! Když se skandál provalil, starostka přerušila členství ve straně a skončila i v čele obce. U soudu dostala podmínečný trest. Ve středočeském zastupitelstvu však zůstává nadále, tam to patrně nikomu nevadí...

Případ Vlkové se táhne již delší dobu. Společně s obecní právničkou Hnilicovou měla před třemi lety nahými fotkami vydírat ženu, která pracovala jako učitelka mateřské školky a zároveň si přivydělávala i coby knihovnice v tamním infocentru, uvedl server novinky.cz.

Vlková se ženou však měla blíže neurčitý problém a naléhala na učitelku, ať se svých míst vzdá. "Došlo ke zneužití funkce starostky obce vůči své podřízené," sdělila loni k případu Právu soudkyně Drábková.

Obviněné Vlková i Hnilicová se bránily, že pracovnice infocentra podepsala ukončení pracovního poměru dobrovolně a o žádné vydírání nešlo. Přesto jsou pravomocně odsouzeny a označeny tedy de facto za vyděračky.

Minulý týden totiž odvolací soud odvolání zamítl a udělil Vlkové podmínku na 7 měsíců. Původně přitom mohla dostat až 4 roky natvrdo. 

Zastupitelkou zůstává

Vlková mezitím přerušila své členství v ČSSD, jako starostka skončila, zůstala však v zastupitelstvu středočeského kraje.

"Já ji hodnotím za práci a tu vykonává dobře. Podle mě to není nic tak závažného, aby nemohla být dál v zastupitelstvu. Zas až takové vydírání to nebylo, někdo něco řekl... Něco jiného by bylo nějaké mafiánské vydírání, to v tomto případě nebylo," tvrdí středočeský hejtman Josef Řihák (ČSSD).

Zajímavé přitom je, že na celou kauzu upozornil exposlanec Petr Kott, který sedí přes rok ve vazbě kvůli kauze Rath. Kvůli tomu, že ho Vlková vytlačila ze stranické kandidátky do krajských voleb.

zirafa ( 25. července 2013 19:14 )

zirafa ( 25. července 2013 19:12 )

bývalá starostka je jedubaba od pohledu! Asi záviděla učitelce mládí a hezký tělo a vzteky se jí zatemnil mozek....

illis ( 25. července 2013 18:54 )

ta je fakt blbá a ještě ji s fotkami vydírá

illis ( 25. července 2013 18:52 )

henes i to mne napadlo.

illis ( 25. července 2013 18:51 )

Nahota je přirozená, na snímku nevidím nic závadného, nevypadá to, že takto v rouše Evině vyučovala děti v MŠ. Nejspíše je to fotografie z jejího soukromí a do toho je každému a hlavně té pipině Vlkové úplné houby. Pokud tedy paní učitelka nepostávala nahá u silnice, tak je to také o ničem. Zato bývalá starostka a nynější zastupitelka má nejen z ostudy kabát , ale hlavně je to o jejím charakteru . Zlá už od pohledu, nepříjemná, arogantní, aniž by promluvila. Řeč těla totiž prozradí hodně. Už samotný fakt, že paní učitelku vydírala a nutila ji, aby odešla ze svého zaměstnání je hodně společensky nebezpečný . Je zvláštní, že nikomu nevadí,že je nadále v zastupitelstvu . Jen jestli náhodou také nedře po nocích jako kůň,to je teď hodně v módě a prý je to podle Petra Nečase normální a hodné zvláštních odměn nejlépe 190 000 Kč .

Zobrazit celou diskusi