Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Indii se otrávilo 23 dětí a zemřelo: Zavřeli ředitelku školy smrti!

Autor: shp, ČTK - 
25. července 2013
07:50

Pod jejím vedením zemřelo 23 dětí, které se otrávily jídlem se smrtícím pesticidem. Teď za to bude pykat. Ředitelku indické školy, kde k tragédii došlo, už zavřela policie.

Dětem, kterým bylo od čtyř do 12 let, začalo být špatně krátce poté, co snědly zdarma poskytovaný školní oběd složený z rýže, čočky a brambor. Dalších 30 dětí muselo být hospitalizováno. Neštěstí se odehrálo 16. července ve vesnici Gandaman chudého státu Bihár.

Ředitelka na útěku

Ředitelka školy ihned po hromadné otravě uprchla. Nyní se ale údajně sama vzdala policii, která ji zadržela a vyslýchá ji. „Nejdřív s ní musíme mluvit, než zformulujeme obvinění,“ řekl policejní náčelník Sudžít Kumar z okrsku Saran, kde se případ odehrál.

Prostředek na hubení hmyzu

Policie doufá, že by ředitelka mohla být klíčovou osobou schopnou objasnit, jak se pesticid smíchaný s olejem na vaření do jídla dostal. Odborníci už tento týden potvrdili, že olej obsahoval zemědělský prostředek na hubení hmyzu pětkrát silnější, než jaký se běžně prodává.

Děti posílají do školy kvůli jídlu

Truchlící rodiče na protest proti tragédii pohřbili část ze zesnulých dětí přímo na hřišti vedle školy, aby tak protestovali proti tomu, co se stalo. Někteří z nich uvedli, že posílali děti do školy jen proto, aby měly jisté alespoň jedno jídlo denně.

zasejedna ( 25. července 2013 10:31 )

v Česku metanol, v Indii pesticidy....

Zobrazit celou diskusi