Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Havárie vody v Praze: Suché kohoutky má 50 tisíc lidí!

V Praze prasklo vodovodní potrubí, bez vody je asi 50 tisíc Pražanů. (Ilustrační foto)
V Praze prasklo vodovodní potrubí, bez vody je asi 50 tisíc Pražanů. (Ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: sch, ČTK - 
24. července 2013
14:39

Vedra zatěžují nejen lidský organismus, ale i materiály. A právě kvůli vysokým teplotám praskl vodovodní řád v pražských Kobylisích. Bez vody je asi 50 tisíc Pražanů v okolí. Oprava by měla trvat do čtvrtečního rána.

Bez dodávky je od dnešního poledne oblast Střížkova, Proseku, Kobylis, Ďáblic a část Libně a Vysočan. Náhradní zásobování vodou bude posíleno o cisterny hasičů a Středočeských vodáren.

"Pravděpodobnou příčinou havárie jsou pohyby půdy s následným tlakem na potrubí, jelikož i v období velkého sucha se půda smršťuje a působí na vodovodní řady," uvedla společnost. Porouchaný vodovodní řád o průměru 800 mm je více než 65 let starý.

Bez vody je asi 50 tisíc Pražanů. Podle Marcely Dvořákové z PVK se stává takto rozsáhlá havárie vodovodu v hlavním městě zhruba jednou do roka.

djaba ( 24. července 2013 22:37 )

Bando pražská , nám napustil pan podnikatel jedinný zdroj vody naftou před vánoci 22. prosince a až 6. ledna nám šla jakžtakž pitná voda , mrazy byly a cisterny byly zamrzlé za několik hodin.Protože to byl vlivný podnikatel , dodnes nikoho neobvinilili,voe

Zobrazit celou diskusi