Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nenažraný poslanec Úlehla po výslechu: S Nagyovou jednali jako s masovým vrahem

K výslechu byl kvůli kauze Nagyová předvolán i poslanec Tomáš Úlehla
K výslechu byl kvůli kauze Nagyová předvolán i poslanec Tomáš Úlehla  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
24. července 2013
10:39

V kauze Nagyová i nadále pokračují výslechy. Předvolán byl i bývalý rebel z ODS Tomáš Úlehla. Poslanec, který neblaze proslul vyjádřením o tom, že mu plat 39 tisíc určitě nestačí. Co o Nagyové řekl policii?

Kauza Nagyové má dvě části - nezákonné sledování Radky Nečasové a údajné uplácení poslanců z ODS. Druhá část se však ocitla na bodu mrazu poté, co nejvyšší soud propustil z vazby všechny její aktéry a trio Tluchoř, Šnajdr a Fuksa vyňal z pravomoci orgánů činných v trestním řízení. Prý se na ně vztahuje poslanecká imunita.

Součástí skupinky rebelů byl přitom dříve i poslanec Tomáš Úlehla. A právě toho vyšetřovatelé nyní pozvali k výslechu společně s jeho dalším kolegou z ODS Floriánem. Je na tom patrné, že se státní zástupce Ivo Ištvan jen tak nevzdává a má stále políčeno na rebely z ODS, kteří vyměnili své poslanecké mandáty za výhodné trafiky a pomohli tak schválení vládního daňového balíčku.

U výslechu poslanec, který si myslí, že 39 tisíc bere sekretářka

Úlehla s Floriánem sice žádné trafiky nedostali a mandátů se nevzdali, vyšetřovatelé však doufali, že něco prozradí. "Definovali, jakým způsobem probíhaly politické debaty předtím, než byl schválen a přijat balíček, nic víc," uvedl k jejich výslechu jejich právník. 

Poslanec Úlehla je přitom známý tvrzením, že z poslaneckého platu 39 tisíc nevyžije. "Mám 39 tisíc čistého. Kdybych nepodnikal, nedovedu si představit, že bych z toho platil bydlení, hypotéku ve Zlíně, děti na studiích a podobně. Plus z toho bydlet tady v Praze a platit náklady za jednání. Myslím si, že poslanci jsou štvaná zvěř," řekl na konci minulého roku Týdnu. A dodal, že 39 tisíc bere tak maximálně sekretářka se středoškolským vzděláním.

Co řekl Úlehla o Nagyové?

"Já si myslím, že by měla moje výpověď pomoci v tom, že se nejednalo o žádný trestný čin, jestliže se pánové vzdali mandátu a získali místo v nějaké společnosti," uvedl nyní Úlehla po výslechu.

Sám prý s "Nagyovou nejednal, nevyjednával, ani nic neprojednával". Zatýkání rebelů či šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečase mu však každopádně přišlo teatrální. "Třeba zatýkat dámu a může si o ní myslet kdo chce, co chce, způsobem, že to připomíná masového vraha, tak to si skutečně myslím, že divadlo je," podotkl Úlehla.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

janka174 ( 28. července 2013 00:29 )

horstfuxteleshop: nic jiného si nezaslouží!!!

janka174 ( 28. července 2013 00:26 )

Kohoutku, to se jistě brzy dozvíš z nějakého plátku. Nakonec všechno vyjde najevo. Já už to vím teď a pochybuji, že to Nagyové projde, že lezla zaměstnancům zásadním způsobem do života. Nebylo to jen sledování a nic dál, ona dělala věci, které by zasloužily nejenom pár facek.

japos22 ( 24. července 2013 21:07 )

Nečasova vláda jednala s občany vlastní země nezřídka jako s masovými vrahy, fuj

salto ( 24. července 2013 15:28 )

Už duní....

mnpv ( 24. července 2013 15:13 )

Ať ti Dobrý anděl poučí, že se plivá s měkkým i a ne s tvrdým.

Zobrazit celou diskusi