Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nové důkazy od soudu s Janouškem: Sražená žena krvácela do mozku, bojovala o život!

Autor: ČTK, simao - 
18. července 2013
11:21

Proces s lobbistou Romanem Janouškem byl odročen na září, rozhodl dnes soud poté, co vyslechl znalce z oboru lékařství. Ten sice soudu sdělil, že nešlo o banální nehodu a Janouškově oběti šlo o život, zároveň prý dechová zkouška nedokazuje, že Janoušek pil!

"Žena stála levým bokem k vozu před pravou částí vozidla. Prvotní náraz ji způsobil zlomeninu levého kotníku, potom se dostala na kapotu, kde došlo ke zlomenině žeber a nakonec jí náraz hlavy na zrcátko způsobil nitrolebeční krvácení, které ji ohrozilo na životě," popisoval dnes u soudu s Romanem Janouškem nehodu z loňského roku soudní lékař Josef Pleskot.

Potvrdil tak, že nešlo o žádnou banální nehodu, ale že mohl kmotr vietnamskou řidičku zabít! Určitě prý nešlo o nějaké škrtnutí o řidičku zrcátkem, ale o silný náraz.

"Ze soudnělékařského hlediska je nepravděpodobné, že by ji srazilo pouze zrcátko, protože by neutrpěla takováto zranění, v takovém rozsahu a umístění," dodal znalec.

Nelze prý prokázat, že kmotr pil!

Janoušek ženu přejel loni 23. března. Výpovědi svědků se rozcházely v tom, zda ji mohl vidět, či nikoli. Úmysl se však lobbistovi prokázat zatím nepodařilo.

Znalec se také pozastavil nad výsledkem dechové zkoušky poté, co utíkajícího Janouška dohnali policisté. Kmotr nadýchal 2,28 promile. "Nelze přepočítávat hladinu alkoholu v krvi z dechové zkoušky. Pozitivní výsledek dechové zkoušky tak nelze považovat za důkaz přítomnosti alkoholu v krvi," překvapil dnes znalec.

Jediným důkazem je podle lékaře Pleskota odběr krve, který však Janoušek odmítl. O tom, že z Janouška byl při jeho dopadení cítit alkohol, přitom hovořili před soudem téměř všichni zasahující policisté.

Proces odročen, Janoušek nedorazil

Soud pak po jeho výpovědi odročil celý proces na 3. září. A soudní senát rozhodně nemá jasno, jak s Janouškem dál. "Každý svědek dnes vypovídal úplně jinak. Jak si pak máme my i veřejnost udělat obrázek o případu," naznačil problémy soudního senátu předseda Tomáš Kubovec. Nyní se čeká především na další posudky znalců z oboru dopravy. Janoušek si však dnešní verdikt nevyslechl, k soudu dorazil jen na úvodní stání.

nejkaaaa ( 18. července 2013 22:52 )

Takže pana Janouška nejspíš čeká za odmítnutí odběru krve dle paragrafu 30 přestupek a to trest bud jako pokuta od 25 000 Kč do 50 000 Kč a zákaz činnosti od 1 do 2 let.Sankci za přestupek uvedený lze snížit pod stanovenou hranici jen tehdy, že byl prokázán dechovou zkouškou nebo lékařským vyšetřením obsah alkoholu v krvi v množství pod 0,5 promile a současně nebylo užito žádné jiné návykové látky.Takže alespon něco by soudce najít mohl..

hlinsko ( 18. července 2013 21:35 )

Já bych tu diskusi tady uzavřel: Nejspravedlivější by bylo, najmout chlapa z Ukrajiny, jako to udělali s Mrázkem, dát mu přořádnou flintu s optikou a odprásknout Janouška jednou ranou. Ožralej byl v každým případě - to bylo vidět i na kameře, na to není potřeba ani dechová zkouška ani odběr krve. Tímto způsobem bude ušetřeno mnoho času soudu, který se bude moct věnovat jiným kauzám - třeba Nagyový, Šnajderovi, Nečasovi, .....a dalším křivákům

lennne ( 18. července 2013 21:12 )

nasla jsem moc hezkou pisnicku pro vsechny co vykradaji statni kasu, kez by ji nekdo Mirdovi a KS zazpival az potahne ze Strakovky https://***youtube.com/watch?v=Ncqr-jIjYWg

barija ( 18. července 2013 20:50 )

Ahoj, pro názornost přikládám svůj zážitek. Mě srazil v plné rychlosti na přechodu též opilec, měl v krvi 1,2% alkoholu. Způsobil mi polytraumata, měla jsem vážná poranění, otevřené zlomeniny, kosti mi koukaly ven z těla. Otřes mozku, stržený obličej,atd, ten výčet je několikařádkový. Jsem po mnoha operacích. Tříštivé velmi komplikované zlomeniny se mi hojily rok a půl. Jezdila jsem na inv. vozíku. Šílené. Mám trvalé následky, od dotyčného jsem nedostala ani korunu, ale nasliboval. Proběhl mimosoudní proces Vyrozumění přišlo poštou za 3 týdny. Věc naprosto prý jasná. S pojišťovnou KOOP mám neustálé tahanice o každou korunu. Nyní mi sebrali PID. Bylo mi řečeno "Přeci se nebude takhle mladá ženská stále válet doma." Ano, jsou to tři roky. Jemu se to zdá dlouhá doba, ale mně ne, já se z toho stále nevzpamatovala! Asi dotyčný pan posudkový lékař také chodí do práce, s nepředstavitelnými bolestmi, pajdá a tahá nohu za sebou. Mám pokračovat? Nepřála bych to nikomu. Fakt ne!

kuniksicht ( 18. července 2013 19:49 )

bohuzel, je tomu tak...jedine, co ti muze pomoci je se dostat ze zarazeni "LIDI" do zarazeni celebrit,politiku a VIP. jinak ti opravdu nic nepomuze a nebo si to zde necist .....a byt v klidu

Zobrazit celou diskusi