Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Navzdory střelbě dělník zadržel zločince: Lupiče se samopalem přetáhl železnou tyčí

Autor: Pavel Ryšlink - 
16. července 2013
22:02

Řekl mi: „Lehni p..o!“ a mířil na mě samopalem. „Tak dělej p..o, dělej!“ zakřičel jsem na něj já, vzpomínal včera u soudu na loňské přepadení benzínky v Dřevohosticích klíčový svědek dělník Jano Čeh (50), který se s kolegy postavil lupičům. Pak vnímal jen vyšlehnutí plamenů z hlavně samopalu a lupiče, který ho naštěstí minul, přetáhl tyčí.

 

„Udělal bych to znovu. Já jsem absolvoval tvrdý výcvik na vojně a vůči zbraním cítím silnou averzi,“ řekl Blesku muž, který pro to, aby nemusel bojovat proti svým kamarádům, utekl před lety z válkou zmítané Jugoslávie.

Strach nevnímal

„I když mi mířil samopalem přímo na čelo, strach jsem nevnímal. Všechno se to odehrálo během několika vteřin. Proč jsem neměl strach, nevím. Myslel jsem jen na to, že chci zadržet pachatele, který přepadl benzínovou pumpu,“ prozradil Blesku Jano Čeh a dodal: „Slyšel jsem výstřely a vnímal záblesk ohně z hlavně zbraně, kterou na mě mířil. Ještě jsem slyšel, jak na něj druhý lupič z auta volá ´Střílej!´ ´Střílej!´. Asi špatně mířil, že mě nezasáhl. Dostal jsem strašný vztek  a přetáhl jsem ho železnou tyčí. On pak skočil do auta aujeli. “

Video "Udělal bych to znovu," říká neohrožený muž, který se postavil lupiči se samopalem. - Pavel Ryšlink
Video se připravuje ...

Tváří v tvář zločinci

Muže, který na něj vystřelil ze samopalu potom nebojácný zahraniční dělník u soudu identifikoval. „Jste to vy. Když vás tu teď vidím, jste to vy. Tehdy jste měl sice čepici, ale jste to vy,“ řekl u soudu Čeh do očí obžalovanému Krůželovi. Ten pak nepopřel, že se přepadení skutečně zúčastnil a že na Čeha mířil samopalem,. Tvdil však, že nestřílel.

Lupiči se z kořisti neradovali dlouho

Jano Čeh pracoval loni v srpnu s kolegy na stavbě poblíž benzínové pumpy v Dřevoshosticích na Přerovsku, když k pumpě přijelo auto s maskovanými lupiči Stanislavem Krůželou (28) a dnes už bývalým vojákem Lukášem Klukou (27). Ti pod pohrůžkou zastřelení přinutili obsluhu pumpy vydat tržbu ve výši šestnáct tisíc korun. Když prchali Čeh a další dělníci se jim postavili. Lupičům se sice podařilo uprchnout, díky svědectví dělníků se je však brzy podařilo dopadnout. Nyní stojí před olomouckým krajským soudem, kde jim za loupež a pokus vraždy hrozí až výjimečné tresty.

jahodove_ticho ( 16. července 2013 23:32 )

ČURÁCl OD POHLEDU....

Zobrazit celou diskusi