Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český horolezec spadl v Tatrách ze 30 metrů: Zázrakem přežil

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ljš - 
16. července 2013
15:25

Obrovské štěstí měl český horolezec, který ve Vysokých Tatrách na stěně malého Kežmarského štítu chyboval a zřítil se do hlubiny. Pád z výšky 30 metrů jako zázrakem přežil.

Český horolezec dnes ve Vysokých Tatrách přežil asi 30 metrů dlouhý pád. Neštěstí se stalo v masivu Malého Kežmarského štítu, když Čech vypadl během lezení. Informovala o tom horská záchranná služba.

Horolezec utrpěl při pádu četná poranění. Na pomoc mu přiletěl záchranářský vrtulník. Po prvotním ošetření pacienta převezli do nemocnice v Popradu k další léčbě.

Malý Kežmarský štít je oblíbeným cílem horolezců, které láká zejména jeho 900 metrů vysoká severní stěna a možnost ubytování v blízké Chatě u Zeleného plesa. Hora se nachází u Lomnického štítu, kam se turisté dostanou lanovkou.

V posledních týdnech se při pádech v nejvyšším pohoří Slovenska zranili nejméně tři čeští turisté. Ačkoliv návštěvníci z ČR v minulosti čelili na Slovensku kritice z údajného přeceňování sil a podceňování slovenských hor, podle statistik horští záchranáři nejčastěji pomáhají domácím turistům.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi