Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rekonstrukce leteckého neštěstí v San Francisku: Takhle k nehodě došlo!

Modré letadlo na videu znázorňuje správnou dráhu letu při přistávacím manévru.
Modré letadlo na videu znázorňuje správnou dráhu letu při přistávacím manévru.  (Autor: Youtube.com)
Autor: oj - 
15. července 2013
16:25

VIDEO: Bývalý pilot Jack Suchovski zveřejnil animaci, na které je jasně vidět, jak s největší pravděpodobností došlo k nehodě Boeingu 777 na sanfraciském letišti. Na videu je znázorněná správná dráha letu modrým letadlem. Bílé letadlo je rekonstrukce tragického letu Asiana Airlines.

Podle animace letoun s 307 lidmi na palubě letěl při přistávacím manévru příliš nízko. Když se pak snažil nabrat výšku, urazil si zadní část o kraj ranveje. Letoun začal po nehodě hořet. Zázrakem zemřel jen jeden člověk. Druhou obětí byla šestnáctiletá dívka dívka, kterou zřejmě srazili záchranáři na přistávací ploše.

Zakázaná evakuace

Evakuace cestujících na palubě Boeingu 777, který v sobotu havaroval na letišti v San Francisku, začala 1,5 minuty po dopadu stroje na zemi, až když v něm vypukl požár. Pilot totiž řekl lidem, aby letoun neopouštěli. Uvedl to americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě NTSB, který zřícení letounu jihokorejské společnosti Asiana Airlines vyšetřuje. Úřad rovněž zveřejnil informaci o tom, že pilota před nehodou oslnilo ostré světlo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rumovapalice ( 15. července 2013 18:09 )

ten pilot je asi vymaštěnej, líp by s tím sedla stará bába, ale americká, asiati na takovýhle práce nejsou, měli by si na pilotování najmout amíky, to jsou nejlepší piloti na světě,

Zobrazit celou diskusi