Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Frajírek Janoušek u soudu: Jak si kmotr sypal popel na hlavu

Janoušek nechtěl vypovídat, pouze přečetl prohlášení
Janoušek nechtěl vypovídat, pouze přečetl prohlášení  (Autor: Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: sch - 
16. července 2013
06:30

Tak konečně! Kmotr Roman Janoušek dnes poprvé sedl do místnosti, kde možná za pár dní či týdnů uslyší i verdikt, ze kterého se mu bude motat už takhle dost zamotaná hlava! Zpovídá z pokusu o vraždu. Loni řídil opilý, naboural, přejel ženu a od nehody sprostě ujel! Co na to soud? Začal dnes, Janoušek přečetl pár vět z papíru a pak zmizel. Proces jsme sledovali ONLINE!

++ Loni 23. března Janoušek přejel ženu a ujel

++ Obviněný je z pokusu o vraždu

++ Hrozí mu 18 let

++ Ujel prý ze strachu, cítil se pronásledovaný

++ Zraněné Vietnamce zaplatil 900 tisíc

"Nemáme žádné poznatky o tom, že by se obžalovaný nedostavil," uvedla mluvčí. Že Janoušek k soudu přijde, potvrdil ve čtvrtek i jeho advokát Vít Široký.

Soudce Tomáš Kubovec kvůli očekávanému velkému zájmu médií nařídil jednání do největší místnosti soudu. "Předseda senátu povolí přístup kamer na čtení obžaloby, rozsudek, pravděpodobně i na výslech obžalovaného," sdělila mluvčí. Dodala, že Kubovec neplánuje žádná speciální bezpečnostní opatření.

Janoušek soud - 1.den
Datum:
 
13:15

Soud bude dnes pokračovat ještě s dalšími svědky, gró případu zaznělo již dopoledne. Dnešní online proto ukončujeme, děkujeme za pozornost, vážení čtenáři. Případu se budeme věnovat i v následujících dnech, proto sledujte Blesk.cz.

 
12:50

Ve spisu figurují i články deníku Blesk. Soudce přečetl pasáž, ve které se Janoušek tváří jako majitel vozu, který chce později opravený věnovat na dobré účely. Později ale vyšlo najevo, že majitelem vozu je právě společnost Ora print.

 
12:31

Soudní proces pokračuje výpovědí další policistky, která byla u nehody. Podle ní byl kmotr klidný, nebyl arogantní ani agresivní, působil ale dost zmateně.

 
11:30

Líčení je na hodinu - do 12:30 - přerušeno.

 
11:20

Janoušek podle dalšího vypovídajícího policisty, který u nehody zasahoval, nejdříve tvrdil, že do něj žena narazila a že neví, co se děje. Kmotr prý přiznal, že v noci pil a že má problémy.

Janoušek z místa nehody volal těhotné přítelkyni, prý aby se o něj nebála a aby mu přivezla doklady.

 
11:06

Švagrová poškozené Vietnamky prý v autě usla a probudil ji až náraz kmotrova porsche.

 
11:00

Jak rychle přišel, tak rychle odešel...

VIDEO
Video se připravuje ...
 
10:50

Vypovídá zasahující policista Patrik Dyrbák. Říká, že Janouška před nehodou neznal. Kmotr se mu představil jako Roman a neměl u sebe doklady.

 
10:46

Dalším svědkem je Zoran Kazimirovič, jednatel Ora printu, kterému dělal Janoušek poradce. Jakožto majitel auta, které Janouškovi zapůjčili, se vyjádřil k náhradě škody. „Nároky na pana Janouška nemáme, auto necháme opravit,“ řekl.

 
10:41

Po zhruba hodině přestala Vietnamka vypovídat. Celou dobu líčila nehodu, dolaďovala a zpřesňovala výpovědi.

 
10:27

V soudní síní se odehrává vtipná etuda, kdy právník Vietnamky Josef Lžičař sedí v ohrádce a hraje Janouška, poškozená názorně ukazuje, jak od auta odešla.

 
10:18

Proces pokračuje výpovědí poškozené Vietnamky. Soudce se z ní snaží vydolovat, jak vlastně odešla od Janouškova auta.

 
9:55

Vietnamka na tom není stále zdravotně zcela dobře. Nechodí tak, jako dřív, naopak už ale začíná chodit pomáhat do práce.

 
9:50

Konečně vyšla najevo přesná výše částky, kterou Janoušek poslal Vietnamce, aby se "na vše zapomnělo". Na účet jí přišlo 830 tisíc, považuje to za dostatečné.

 
9:45

Začíná vypovídat poškozená Vietnamka.

 
9:40

Janoušek nejspíš dostal strach, že by psychicky neunesl výpovědi svědků, proto požádal, aby nemusel být přítomen hlavnímu líčení. Ze síně odešel...

 
9:35

Janoušek dočetl srdceryvný elaborát. Soudce ukončuje natáčení v soudní síni.

 
9:33

Janoušek nehodu opět svádí na odposlechy, stres a vnímání mimo realitu.

 
9:31

Janoušek ze sebe dělá obětního beránka. „To co se stalo, je pro mě traumatizující, není pravda, že bych byl bezcitným surovcem, jak ze mě dělají média,“ fňuká Janoušek před soudcem a snaží se vzbudit soucit. Dále pokračuje svým špatným zdravotním stavem, naopak děkuje lékařům.

Načež ho přerušuje soudce: „Tady nejsme na děkování lékařům!“

Janoušek pokračuje stížnostmi na velký zájem médií a široké veřejnosti.

 
9:29

„Já jsem vášnivým cyklistou, jezdím v provozu na kole a vím sám, jak je nepříjemné, když vás auta atakují,“ snaží se situaci zlehčit.

„Já jsem prostě paní poškozenou neviděl, kdybych ji viděl, pomohl bych jí,“ pokračuje Janoušek. (Jestli ji viděl nebo ne dokazuje rekonstrukce ZDE>>)

 
9:26

Janoušek začal číst svoje prohlášení. Od začátku si sype popel na hlavu, otázka je, jestli mu to nějak pomůže. "Chtěl bych se omluvit paní poškozené a její rodině za utrpení, které jsem jim způsobil. Když se ta chyba jednou stane, nedá se vrátit. Snažil jsem se udělat, co šlo, zaplatil jsem finanční odškodné a veškeré ztráty. Samozřejmě ztráta psychická se nahradit nedá,“ zpytuje svědomí Janoušek.

 
9:22

Kmotr Janoušek předstupuje k výpovědi, soudce ho seznamuje s jeho právy. Janoušek vypovídat nebude, pouze přečte prohlášení. Také odmítá odpovídat na otázky. Soudci předkládá k přečtení svoje prohlášení.

 
9:20

Na dnešek jsou naplánované výslechy obžalovaného a dalších svědků. V dalších dnech jsou naplánovaní znalci.

 
9:18

"Pokud někomu zazvoní telefon, bude bez milosti vyloučen," vynucuje si pozornost a klid soudce.

 
9:15

Soudní proces před pár minutami začal, v soudní síni už na začátku houstne atmosféra. Advokát kmotra Janouška se ovívá spisem, Janoušek si otírá čelo. Oba si jsou očividně vědomi, jak špatně pro ně může celý případ dopadnout.

 
9:14

Do soudní síně se nahrnuly desítky novinářů, poškozená, i kmotr Janoušek. Proces začne co nejdříve!

 
9:10

"Ano, bojím se," utrousil pod fousy Janoušek na dotaz, zda má obavu z toho, jak dopadne jeho proces.

 
9:00

Sny se staly skutečností a před pražským městským soudem se objevil kmotr Roman Janoušek! Zamířil rovnou do budovy soudu.

 
8:45

Před soudní síní v Praze netrpělivě přešlapuje zástup novinářů a čeká na kmotra Janouška. Podle všeho by se dostavit měl, otázka je, jestli ho opět nepoloží nějaká nemoc, či jestil kvůli ztrátě paměti nezapomene, že má přijít...

 
8:40

K soudu jako první dorazila Vietnamka, kterou Janoušek při nehodě srazil svým luxusním autem Porsche Cayenne. Doprovází ji její advokát.

 
8:30

Dobrý den, vážení čtenáři. Dnes je prvním dnem z několika, kdy se soud bude zabývat kauzou lobbisty Romana Janouška, který minulý rok opilý naboural a přejel ženu z nabouraného auta. Je viněn z pokusu o vraždu a hrozí mu až 18 let vězení!

andreslawicky ( 16. července 2013 17:07 )

Policie může ŘP odebrat pouze na místě při kontrole když jim řeknete že ŘO nemáte nic vám nevezmou a o všem dalším rozhoduje odbor dopravy na obci nebo městském úřadě tím pádem Janoušek dál vesele jezdí bez omezení jelikož řízení není ukončeno a do té doby vám ŘP nikdo nevezme

andreslawicky ( 16. července 2013 17:03 )

To se lůza raduje jen je ještě moc brzy počáke na verdikt soudu zatím každý kdo vypovídal tak jen řekl že Janoušek je slušný člověk včetně včech těch kašparú z řad policie.Dračí huba řekne jen to co bude potřeba jelikož dostala peníze né od státu a justice ale právě od Janouška .Bude to klasická dopravní nehoda a státní zástupce se půjde vybrečet společně s vyšetřovatelem do kouta u toalet

andreslawicky ( 16. července 2013 16:59 )

Už to nehul ty rudá kůže

nejkaaaa ( 16. července 2013 16:21 )

A to pěkně prosím bez zranění cizí osoby!!! Takže lobista dál prohání své kadeře po silnicích v zadaru nebo v čr, s totální nesoustředěností dle slov jeho právníka, a s vystrčený prostředníkem na kolemjdoucí dokazuje že na něj nikdo nemá..myslím že dost vcí jde ututlat, podplatit, zjinačit,ale tohle fakt prostě nedá, a možná tak spravedlnost dosedla na tohodle vykuka trochu jinak než sám čekal a i veřejnost.Držme palce justici sic má malou palici..

nejkaaaa ( 16. července 2013 16:15 )

§ 151 Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku Řidič dopravního prostředku, který po dopravní nehodě, na níž měl účast, neposkytne osobě, která při nehodě utrpěla újmu na zdraví, potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného, bude potrestán odnětím svobody až na pět let nebo zákazem činnosti. A tady jeden příběh kdy byl sebrán řidičák..Z čtyřiatřicetiletého řidiče z Šebířova byl cítit alkohol, dechovou zkoušku i odběr krve však odmítl. Za odmítnutí mu proto ve správním řízení hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dva roky. Vyúčtování bude asi trochu bolet. „Muž způsobil dvěma dopravními nehodami škodu ve výši necelých 20 000 korun a na svém vozidle asi 80 tisícovou škodu. Porušil několik paragrafů zákona o provozu na pozemních komunikacích - způsobil dvě dopravní nehody, odmítl dechovou zkoušku i odběr krve na zjištění hladiny alkoholu v organismu, při řízení neměl doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a nereagoval na výzvu policistů k zastavení vozidla,“ shrnula hříchy násosky policejní mluvčí. Policie řidiče umístila do cely, zadokumentovala jeho činy a zabavila řidičák. Poté byl propuštěn.

Zobrazit celou diskusi