Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další otrava metanolem: Muž přišel k sousedům a zkolaboval!

S otravou metylem leží muž v kritickém stavu v kladenské nemocnici
S otravou metylem leží muž v kritickém stavu v kladenské nemocnici  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: ČTK - 
14. července 2013
17:36

Už to vypadalo, že jsou všechny závadné lahve zlikvidované, přesto se objevil další případ otravy metanolem! Muž na Kladensku přišel k sousedům a zkolaboval. Záchranka ho odvezla do nemocnice, kde leží v kritickém stavu.

„Muži v pátek nebylo dobře. Šel k sousedům a zkolaboval, sousedé mu zavolali záchrannou službu. Vyšetření zjistilo, že má v krvi velmi vysokou hodnotu metylalkoholu, uvedla mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová.

Kriminalisté nyní zjišťují původ alkoholu. Zejména kvůli tomu, aby mohli varovat další lidi, kteří alkohol spolu s mužem mohli požívat. "S největší pravděpodobností se nejedná o žádný nový zdroj, ale je to stále důsledek metanolové kauzy od podzimu loňského roku," dodala Zatloukalová.

Metanolová aféra vypukla loni 3. září. Na otravu jedovatým metanolem zemřelo v České republice již 45 lidí, poškozených je přes 130. Od počátku letošního roku zaznamenala policie sedm případů otrav, většina z nich skončila smrtí. Lidé umírali například na Kladensku, Opavsku, Olomoucku nebo v Praze.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi