Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Scéna u výslechu: Nečasovi vyhrožovali!

Expremiérovi Petru nečasovi u výslechu vyhrožovali!
Expremiérovi Petru nečasovi u výslechu vyhrožovali!  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: sch - 
12. července 2013
18:15

Premiér Petr Nečas si páteční výslech kvůli zátahu na vládě vydupal a šel tam očividně pořádně připravený. A jak se dalo předpokládat, bylo to pěkně ostré. Připravenému Nečasovi, který chrlil jeden argument za druhým, ale u výslechu žalobci vyhrožovali!

Žalobci expremiéra Petra Nečase dvakrát napomenuli za jeho výroky a dokonce mu pohrozili pokutou kvůli urážení orgánů činných v trestním řízení. „Bylo mu řečeno, že za to může dostat pokutu,“ řekl advokát Jiří Matzner.

Hrozili na něj prstem jako Nagyová?

Jenže nebojácný Nečas si jen tak vyhrožovat nenechá. V obou případech, kdy ho žalobci napomenuli, jim řekl, že se nenechá zastrašovat a trval na svém. A to i přes jasné kárné gesto. „Bylo vtipné, když státní zástupce Rostislav Bajgar při slovech o pokutě na Nečase hrozil prstem,“ řekl Blesk.cz jeden z přítomných advokátů.

A byl to právě žalobce Rostislav Bajger, který hrozil na Nečase prstíkem. Asi si myslel, že se to expremiérovi bude líbit – pakliže čerpal praktiky z informací o dominantním vztahu s Janou Nagyovou. Mezitím druhý žalobce Ivo Ištvan seděl a nedutal.

Co řekl?

„Je absurdní, že po dvaceti letech státu, který má založeny ústavní principy jako demokratický právní stát, existuje určitá skupinka osob v rámci orgánů činných v trestním řízení, která dospěla k názoru, že jednání, která byla doposud běžná, se jako mávnutím kouzelného proutku a telefonního operátora... (...načež ho žalobce zarazil),“ řekl podle zdroje Blesk.cz Nečas u výslechu.

Nedal si říct a pokračoval: „Ve vší nahotě se tak ukazuje neobjektivní a selektivní přístup orgánů činných v trestním řízení, které matou veřejnost absurdním korupčním skandálem, který účelově vytváří.“

gogo ( 14. července 2013 06:40 )

Dětičky socek ? Jak ubohé, povýšené a namyšlené myšlení chlapečku máš. Dnes stačí tak málo a budeš pod mostem ani nevíš jak.. Trochu rozumu a altruismu by Ti neškodilo..

gogo ( 14. července 2013 06:37 )

Tokající, nemyslící, trapný Nečas. Ani netuší ve své zamilované pomatenosti jak se odepsal..

eremita ( 13. července 2013 21:34 )

Nebojácný Nečas? Nechápající Nečas. ON vůbec netuší, že to, co považuje za normální, je tak trochu nemorální a plíživě i trestné. Už se vzpamatoval z počátečního šoku, kdy na pár dní zalezl a začíná sebejistě kopat. Nu, patří mezi elitní politiky, jak i o sobě říká Němcová, které platíme draze MY. I jejich dřící klisny....

gogo ( 13. července 2013 21:17 )

Stačí do jiné soustavy..

enriko ( 13. července 2013 19:46 )

Nezáleží co si myslíš ty a tobě podobní, důležité budou důkazy a event. rozsudek soudu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa