Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vlak srazil chlapce (†15): Byla to vražda, sebevražda nebo nehoda?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
12. července 2013
10:21

Vlak v pátek ráno srazil u Liberce patnáctiletého chlapce. Jestli šlo o nehodu, sebevraždu nebo mladíkovi někdo pomohl, policie vyšetřuje. Jisté je jen to, že se pohyboval v místech, v kterých neměl co pohledávat.

Tragická nehoda zastavila dnes ráno na tři hodiny provoz na železniční trati z Liberce na Chrastavu a dál do Žitavy v Německu. Časně ráno tam zřejmě vlak srazil 15letého mladíka. Záchranáři už mu nemohli pomoci, řekla dnes ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Neštěstí se zřejmě stalo kolem 04:45. "Strojvedoucí ranního vlaku dojel až do Liberce, kde nahlásil, že zřejmě na trati něco srazil, nic však neviděl, náraz přišel z boku," řekl ČTK mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš. Mohlo podle něj jít o nešťastnou náhodu, okolnosti neštěstí se ale stále vyšetřují.

Hasičům byla událost nahlášena krátce po 05:00. "Na místo byly vyslány dvě jednotky hasičů - liberečtí profesionálové a drážní hasiči. Když dorazili na místo, začali s průzkumem podél trati na úseku zhruba 600 metrů. Po necelé čtvrt hodině našli metr od trati tělo mladíka," řekla ČTK mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Provoz na trati byl krátce po 08:00 obnoven.

erikcom ( 12. července 2013 10:37 )

dojel až do liberce ?? a tam až to nahlasil,proč to nenahlasil okamžitě při pocitu narazu vysílačkou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání