Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

(Ne)šťastná supermáma paterčat: Dary střídají drsné výhrůžky!

Maminka paterčat je na jednu stranu šťastná z dárků, které jí chodí, na druhé straně je ale nešťastná z výhrůžek od nenávistivých lidí
Maminka paterčat je na jednu stranu šťastná z dárků, které jí chodí, na druhé straně je ale nešťastná z výhrůžek od nenávistivých lidí  (Autor: Blesk - Mária Rušinová, archiv Blesku)
Autor: sch, rvs - 
12. července 2013
05:00

VIDEO: Alexandra Kiňová (23) je asi nejznámější máma v Česku. Na začátku června porodila první česká paterčata. Od té doby je v centru pozornosti. Od firmy ze severních Čech dostala 10 tisíc plen. Dary, a projevy lásky však střídá strach a nechutné rasistické výhrůžky.

Supermáma porodila čtyři zdravé syny a jednu holčičku 2. června v podolské porodnici v Praze a stala se tak první mámou prvních českých paterčat.

Od té doby její příběh zajímá statisíce lidí, mezi kterými se našli i ti, kteří posílají dary v podobě třeba svetříčků.

Od začátku případ ale provází také značná míra nenávisti ze strany lidí, kteří inklinují k rasismu. Supermámě dokonce začaly chodit výhrůžné zprávy! „Naposledy mi na Facebooku někdo poslal sprostou zprávu, ve které mi vyhrožuje smrtí dětí. Pořád mi vyčítají, že budeme mít hrozně peněz, to je ale nesmysl,“ říká nešťastná Alexandra.

Reportér Blesku udělal se supermámou exkluzivní rozhovor přímo v porodnici? Jak se daří paterčátkům a kdy půjdou i s maminkou domů?

Video  Jak se daří paterčátkům?  - Blesk - Richard Veselý, Karolina Hošek
Video se připravuje ...