Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smutný návrat Daniela (†35), kterého zabil terorista: S manželkou toužil po miminku!

Autor: shp - 
11. července 2013
15:01

Smutek, pláč a naříkání. Tak to vypadalo na letišti v Bratislavě, kam přivezli tělo četaře Daniela Kavuliaka (†35). Toho v Afghánistánu při výkonu služby zabil Talibanec. Rodina je jeho ztrátou zdrcena a při převozu rakve se neubránila potokům slz. Smutek byl o to větší, že s manželkou plánovali miminko.

Rakev s tělesnými pozůstatky zabitého slovenského vojáka přivezl vládní speciál na bratislavské letiště. Na místě čekali rodinní příslušníci, ministr zahraničí Miroslav Lajčák a spousta vojenských důstojníků. Vojáci měli na rukách černé pásky jako znak smutku.

 

Při kondolencích se neubránili pláči

 

Zdrcení příbuzní pak přijímali kondolence od politiků i vojenských důstojníků s pláčem. "Daniel s Luckou velmi toužili po dítěti a skutečně se na něj těšili. Chtěli založit společnou rodinu. Neřekl nám, kdy přesně, ale zřejmě hned po tom, co by se vrátil z mise v Afghánistánu," řekl Novému Času Danielův kamarád.

 

Voják bude mít v pátek státní pohřeb. Na pietním ceremoniálu v Kandaháru, odkud bylo tělo Daniela převezeno do vlasti, byl i slovenský premiér Robert Fico.

 

Manželka si bez něj nedokáže představit život

 

„Nic se nezměnilo na našem přístupu v boji s terorizmem, ať už to byl útok v Pákistánu na horolezce, nebo tento útok,“ prohlásil Fico. Po Danielovi nyní nejvíc pláče manželka Lucia. Nade vše ho milovala a nedokáže si představit život bez něj, i když sloužil v dalekém Afghánistánu.

 

andorea ( 11. července 2013 21:14 )

itartas ( 11. července 2013 21:09 )

...vary on totiž neví jaký je rozdíl mezi žoldákem a vojákem z povolání.

itartas ( 11. července 2013 21:08 )

ornel: jakej žoldák prosím tě!

itartas ( 11. července 2013 21:07 )

hidrant: samozřejmě, že to bude státní pohřeb, když ty mise vypravuje stát!

itartas ( 11. července 2013 21:05 )

vary: on tam jel na dovolenou chytat bronz. Za co si myslíš, že berou takové strašné prachy za tak nebezpečné mise? Za to riziko, které v Afghanistanu bylo jistě vyšší jako třeba v Kosovu.

Zobrazit celou diskusi