Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čtyřicet let od nejhorší masové vraždy v historii: Hepnarová popravila osm lidí náklaďákem

Autor: mok - 
10. července 2013
21:30

Je to čtyřicet let, co se v Praze na Strossmayerově náměstí stala tragédie, při nichž zemřelo osm lidí. Na svědomí ji má bestie Olga Hepnarová, která se jako smyslů zbavená rozjela náklaďákem na tramvajovou zastávku. Tehdy ji za to čekal trest smrti.

Masová vražedkyně Olga Hepnarová byla vždy tak trochu podivná osobnost. Nikdy se nesmála a nesnášela lidi kolem sebe. Možná za to mohlo její smutné dětství, kdy si musela vytrpět šikanu ve škole, kvůli které se pokusila už ve třinácti o sebevraždu, možná ale také její špatný psychický stav. Ani jedno ji ale nesmaže vraždu 8 lidí, které brutálně srazila na tramvajové zastávce.

Nikdo ji neposlouchal

Zatímco Hepnarová pouštěla kolem sebe hrůzu a vyhrožovala, že se postaví do davu na Václavském náměstí a všechny kolem postřílí, nikdo její dech beroucí průpovídky nebral vážně. Škoda, možná by to zachránilo mnoho lidských životů.

Než v roce 1973 zabila osm nevinných lidí na Strossmayerově náměstí, poslala dopis médiím. Pak najela vypůjčeným náklaďákem Praga RN na tramvajovou zastávku, kde způsobila hromadné neštěstí. Nejvíc šokující byla její reakce. "Ne, neusnula jsem a brzdy jsou v pořádku. Já jsem na chodník vjela úmyslně a je to má pomsta společnosti za to, jak se ke mě chovala," řekla Hepnerová.

Trest smrti

Za brutální vraždu si Olga Hepnarová vysloužila trest smrti a zároveň se stala poslední popravenou ženou v Československu. Tehdejší prezident ji totiž odmítl udělit milost, a tak byla v roce 1975 popravena.

 

 

 

prasopes ( 12. července 2013 14:34 )

Úplně jak článek co vyšel v Aha!...

jana999 ( 11. července 2013 09:36 )

to se divím, že jí Vondra neudělil medaily za odboj, jako Mašínům, ti taky zabili nevinné lidi

dadaveve ( 11. července 2013 09:12 )

ti to pak přišla říct jako duch viď

rasela ( 11. července 2013 03:35 )

Byla to sestra mé spolužačky. Nevím o nějaké šikaně. Ta byla především v její mysli. Její matka byla naše zubařka a všichni jsme se jí báli. Divná matka, podle nás zlá. Tam je příčina.

lo2f ( 11. července 2013 01:59 )

Podle fotky byla hezká nebo ne?

Zobrazit celou diskusi