Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Populárního moderátora našli rozčtvrceného: Chyběla mu hlava

Populární moderátor zmizel před měsícem
Populární moderátor zmizel před měsícem  (Autor: globalpost.com)
Autor: ČTK - 
10. července 2013
08:55

Před čtyřmi týdny beze stopy zmizel. Populárního televizního moderátora Aníbala Barrowa (†58) unesli v Hondurasu. Nyní policie našla jeho tělo. Chyběla mu hlava! Policie ho však identifikovala právě jako Barrowa!

Oblíbený moderátor televizní stanice Globo TV zmizel minulý měsíc. Šéf honduraské policie Juan Bonilla uvedl, že policisté našli šaty, které měl unesený Aníbal Barrow na sobě, když byl naposledy viděn. Ozbrojenci ho unesli 24. června.

Částečně zakopané, rozkládající se ostatky policie nalezla v severohonduraském městě Villanueva. Z torza byly odstraněny i končetiny, dodal Bonilla.

Policisté už v souvislosti s jeho únosem a vraždou zadrželi čtyři podezřelé a pátrají po šesti dalších, upřesnil Bonilla, podle nějž se zatím nepodařilo zjistit motiv činu. Experti stále prohledávají místo nálezu torza a pátrají po dalších stopách a částech těla.

"Tento děsivý zločin vystrašil všechny honduraské novináře. Důrazně vyzýváme úřady, aby zjistily, zda motivem tohoto zločinu byla jeho profese," řekl předseda honduraského svazu novinářů Juan Mairena.

V posledních letech v Hondurasu prudce stouplo násilí spojené s organizovaným zločinem. Postaraly se o to mexické drogové gangy, které Honduras využívají jako tranzitní zemi pro svůj kontraband.

touch ( 12. července 2013 12:13 )

stalo se

Zobrazit celou diskusi