Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tablo smutku: Tohle jsou tváře 19 uhořelých hasičů!

Autor: shp - 
9. července 2013
19:13

Aby ochránili lidi před spalujícím ohněm, nasazovali při masivních požárech v Arizoně vlastní životy. 19 odvážných hasičů na to doplatilo. Uhořeli, když je plameny obklopily. Měli manželky, přítelkyně, děti i celé rodiny. Podívejte se na tváře skutečných hrdinů, se kterými se dnes přišly rozloučit tisícovky lidí.

Hasiči prohráli boj s ohněm u města Prescott. Oheň se v lesnaté oblasti vymkl kontrole a obklíčil je. Hasiči se snažili zachránit ve speciálních protihořlavých obalech, které vypadají jako spacáky. Spousta z nich se do nich ani nedostala a byla spolknuta infernem. Ti, kterým se to podařilo, ochranu před žárem a plemeny stejně nenašli.

Přežil jen jeden

Z hasičské jednotky Granite Mountain Hotshots zemřelo 19 mužů, přežil jen jeden, který zasahoval dále. Ve Spojených státech jde o nejhorší podobnou tragédii za 80 let. V Arizoně se dnes se zesnulými hasiči přišly rozloučit tisícovky lidí. Příbuzní, přátelé, ale i neznámí lidé, kteří tím hasičům chtěli vyjádřit respekt.

Některým bylo jen 20 let

Mezi truchlícími byl i viceprezident Joe Biden, který ocenil obětavost a nasazení hasičů. Dnešní rozloučení s hasiči přitom bylo již několikátou tryznou. I když mělo několik hasičů již rodiny, hned několika členům bylo teprve kolem 20 let.

alzbeta33 ( 10. července 2013 06:46 )

...hmm asi nejakej CYNIK , co je smutný .

renagad ( 9. července 2013 23:33 )

Který cynik dělal popis k těm fotkám.

alzbeta33 ( 9. července 2013 22:19 )

RIP

Zobrazit celou diskusi