Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Za ubodání příbuzné bajonetem dostal jen 14 let! Zasadil jí přitom 44 ran

Autor: Ondřej Požár - 
9. července 2013
16:48

VIDEO - Jako zběsilý zasadil v dubnu švagrové svého strýce 44 ran bajonetem. Motiv? Ničila prý strýcovo manželství! A v úterý za vraždu dostal Šimon Slavoj Plch (21) u Krajského soudu v Brně čtrnáct let vězení.

Netečný mladík z Blanenska vyslechl rozsudek s kamennou tváří. A k trestu v nejtvrdší věznici se stejně jako žalobkyně nevyjádřil.

Šimon si na příbuznou počíhal v Brně, když šla domů z práce. A zákeřně jí zezadu zasadil první ránu.

„Bodal oběť vší silou. Chtěl si být jistý, že ji usmrtí,“ uvedla soudkyně Dana Kancírová.

Obžalovaný, pro něhož je život prý jen čekání na smrt, nemá podle ní úctu k životu jiných lidí. Přesto mu soud dal nižší výchovný trest. Hrozilo mu totiž 12 až 20 let za mřížemi!

Video Žalobkyně hodnotí zločin vraha - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Nezaměstnaný mladík, který se loni neúspěšně hlásil do armády, si letos 2.dubna koupil vojenský útočný nůž a na švagrovou svého strýce Lucii P. (†42) si počkal v Nováčkově ulici v Brně, kde bydlela.

„Před domem jsem ji doběhl. Po první ráně padla na zem. Byl to zběsilý útok, bodal jsem ji nahodile do horní části těla,“ popsal Šimon u soudu chladně svůj zločin. Žena, jíž bajonet mj. přeťal hrudní aortu, na místě zemřela!

Když ho vyrušil svědek, utíkal pryč a nůž odhodil pod auto. A odjel domů do Jedovnic na Blanensku, kde ho po vystoupení z autobusu zatkli. Přiznal se, že vraždou chtěl vyřešit krizi strýcova manželství, který prý způsobila právě oběť.

defakto ( 9. července 2013 21:23 )

To dostal fakt málo, za úkladnú brutálnu vraždu, kterou ani dodatečně nelitoval si zasloužil daleko víc! Nejspíš to nemá ani v hlavě v pořádku, za pár let se dostane venku a když se mu opět někdo znelíbí .........

pizzaoo ( 9. července 2013 17:54 )

Život skutečně někdy jen čekáním na smrt být může a opravdu se může stát že se smysl života nedaří najít a to je pak smutné. Ovšem vyřešit to vraždou kohokoliv jiného ať už by to byl kdokoliv je absolutní pitomost protože zákony člověka dostihnou a pak se peklo promění v ještě větší peklo. Pokud už se nešťastný člověk pro něco takového rozhodne tak je jediná možnost jak dojít vysvobození a to zabít sám sebe. To měl asi tenhle člověk udělat protože i když i můj život stojí za jedno velké **** tak to co teď bude v následujících letech čekat jeho mu absolutně nezávidím. Já bych nikdy nikoho jiného nezabil, jedině možná sebe a to bych ještě musel najít odvahu kterou nemám.

Zobrazit celou diskusi