Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kuřata v Česku jsou čistá: Veterináři nenašli v masu žádné polské jedy!

Po celém Česku v současné době probíhají namátkové kontroly veterinářů, odebrané vzorky končí v laboratořích
Po celém Česku v současné době probíhají namátkové kontroly veterinářů, odebrané vzorky končí v laboratořích  (Autor: scom)
Autor: ČTK - 
9. července 2013
11:43

Státní veterinární správa vyšla do boje proti jedům z Polska. Mimořádné kontroly drůbežího masa zatím žádné zbytky nebezpečných látek neodhalily. Testovat maso ale veterináři budou dál.

Veterinární inspektoři podle údajů veterinární správy dosud provedli 47 kontrol během nichž odebrali 61 vzorků drůbeže. Z toho bylo 42 vzorků testováno na lék metronidazol, 19 zbývajících na zbytky antibiotik a sulfonamidů. Během akce bylo kontrolováno maso dovezené z Polska, Německa, Maďarska a Brazílie. Výsledky všech testů byly negativní.

Polská televize TVN před několika dny ve svém pořadu "Uwaga!" (Pozor!) přišla s odhalením, že někteří chovatelé spolu se skupinou veterinářů vytvořili "mafiánský systém" dopování zvířat nelegálními látkami z černého trhu, prý hlavně čínského či vůbec neznámého původu, včetně látky metronidazol způsobující rakovinu.

Autorka reportáže tvrdí, že nejde o žádné senzační odhalení, ale o rozšířenou praxi, o které úřady vědí přinejmenším od roku 2008, nic však nepodnikají. Reportérka nabízela 25 chovatelům nelegální látky, žádný ji rovnou neodmítl, všichni se ptali na cenu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tarot666 ( 9. července 2013 16:08 )

přesně,Babiš a banda kolem něho a hlavně min.financí...To je stejné jako když všichni kamioňáci začali tankovat všude jinde než v ČR,protože tu je nej.spotřební daň na vše-tak Kradousek nechal vypracovat články o tom,že všude je nekvalitní benzín a nafta,jen v ČR byla kvalita nejlepší

vivienne ( 9. července 2013 14:24 )

V Polsku mají z nás už legraci! Jejich potraviny jsou totiž asi 100x kvalitnější než tady u nás a celá Evropa o tom ví! Češi, resp. pan Babiš, se obávájí velké konkurence. Nic jiného v tom není! Navíc nezjistí nic víc, než si Poláci přísnými kontrolami našli sami!

rudyptak48 ( 9. července 2013 14:12 )

To je úleva, že alespoň kuřata jsou čistá. Kéž by se to mohlo říci o našich politicích.

tarot666 ( 9. července 2013 12:14 )

tlusté líné ženské ze státní správy vyrazily dle pokynů min. financí na kontroly,které vůbec nic odhalit hlavně neměli,protože je to jen bublina aby lidi nejezdili nakupovat do Polska,ale utráceli prachy za předražené kuřecí v ČR.

Zobrazit celou diskusi