Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podvod roku: Toho krokodýla jsem ulovil na Labi, tvrdil Němec

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pk - 
8. července 2013
18:32

"Zachraň se, kdo můžeš, vody Labe se hemží krokodýli," bily na poplach úřady v oblasti dolnosaské obce Gorleben. Čtyřmetrovou lidožravou bestii tam podle vlastního tvrzení zastřelil místní lovec. Nakonec se ale ukázalo, že si krokodýla ve vycpaném stavu dovezl už před sedmi lety z Afriky!


Padesátiletý Michael M. vyděsil tisíce lidí, kteří mají u řeky své domovy. „Zabil jsem tu potvoru jedinou ranou mezi oči,“ chlubil se lovec na internetu, kam umístil působivý snímek, jak pózuje vedle uloveného krokodýla. A když se za ním rozjely desítky novinářů, byl ještě sdílnější.

„Měřil čtyři metry a na váhu měl dobrých 450 kilo. Tady u Gorlebenu je to samé koupaliště, takže mohl někoho zabít. Proto jsem ho raději zastřelil,“ ličíl Michael dramaticky svůj lovecký um a dokonce se označil za hrdinu. Jenže odborníci byli skeptičtí.

„Nevím, takhle velký kus jsem v Německu nikdy neviděl,“ kroutil hlavou odborník na plaze Alexander Stromski (57). Jenže Michael šířil paniku a všechno kolem začínalo být tak nějak podezřelé, takže k lovci nakonec zajela policie, aby ho řádně vyzpovídala. A bylo po senzaci!

„Všechno si vymyslel. Vycpaného krokodýla koupil před sedmi lety v africké Namíbii,“ sdělil policejní mluvčí. Z hrdiny by navíc mohl být psanec. Podle policie totiž Michael zatím nedoložil, zda má všechny doklady, že krokodýla koupil legálně. Pokud by byl zakoupen bez dokladů a od pytláků, byl by mu výstavní kus zabaven. A dost možná by ho čekala i slušná pokuta.

dadaveve ( 9. července 2013 07:39 )

Spíš trapas roku

gogo ( 9. července 2013 06:45 )

Chlapče, chlapče.. Nějak nejsi ve formě. Nějak se mi nelíbíš. Kde jsou Tvé rádoby "ftipné" vulgarity ? Že by jsi prozřel ? To snad ne..

gogo ( 9. července 2013 06:44 )

Podvod roku je církevní restituce a kalouskův "druhý pilíř" !!

magistergrammaticus ( 9. července 2013 02:52 )

"Zachraň se, kdo můžeš, vody Labe se hemží krokodýli," bily na poplach úřady v oblasti dolnosaské obce Gorleben." BYL BYCH RADĚJI, KDYBY TĚ TY ÚŘADY BILY ZA TO, ŽE NEUMÍŠ GRAMATIKU.HLAVNĚ NEZAPOMEŇ NEPŘIPOJOVAT KONCOVKY K CIZÍM ŽENSKÝM JMÉNŮM. JEJICH MAJITELKY BY SE MOHLY MOC A MOC ZLOBIT.

renalek ( 8. července 2013 23:56 )

Úpal-to je svinstvo!!!!

Zobrazit celou diskusi