Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ohnivé peklo v Kanadě: Po explozi vlaku se pohřešuje 80 lidí a jeden člověk zemřel!

Autor: ČTK, mokk - 
7. července 2013
11:25

Doslova ohnivé peklo se rozpoutalo v Kanadě, kde vykolejil vlak naložený olejem. Od soboty se tak pohřešuje už osmdesát lidí a policie potvrdila i jednu oběť. Čísla ale zatím nejsou bohužel konečná.

 Neštěstí se stalo v sobotu krátce po 1:00 tamního času, když vlak s dvaasedmdesáti vagony a pěti lokomotivami vykolejil v centru městečka Lac-Megantic. To leží zhruba 250 kilometrů východně od Montrealu a žije v něm asi 6000 obyvatel. 

Železniční společnost Montreal, Maine & Atlantic v sobotu večer uvedla, že má informace o "množství úmrtí a zraněných". V důsledku nehody podle policie zemřel nejméně jeden člověk. Přepravní společnost sdělila, že bylo několik lidí zraněno.

"Už jsme potvrdili jedno úmrtí a čekáme, že budou další," uvedl policejní mluvčí Guy Lapointe. Zdržel se ale komentářů k odhadům médií, podle nichž by obětí mohlo být 40 až 80. "Očekáváme, že počet nezvěstných bude vyšší než počet obětí," podotkl.

Policie si myslí, že někteří nezvěstní mohli být nahlášeni i několikrát, například jednou od příbuzných a podruhé od přátel. 

Místní úřady uvedly, že mají málo informací o zraněných a předpokládají, že lidé, které zasáhl výbuch, buď zemřeli na místě, nebo se jim podařilo utéci. Jedna místní žena řekla kanadskému rozhlasu, že se jí nedaří kontaktovat 15 jejích přátel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání