Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Školačku (11) znásilnil nevlastní otec a otěhotněla: Na potrat nesmí!

Školačka nemůže na potrat kvůli tamním zákonům.
Školačka nemůže na potrat kvůli tamním zákonům.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: mok - 
7. července 2013
10:30

Děsivý příběh teprve jedenáctileté školačky bude možná měnit i Chilské zákony. Dívenka totiž otěhotněla poté, co ji sexuálně zneužíval partner její matky a nemůže na potrat. Chilské zákony to neumožňují, a to ani v případě, že jde o zdraví holčičky i samotného plodu.

Jedenáctiletá školačka si musela vytrpět muka, když ji sexuálně zneužíval přítel  matky. Když ji babička vzala na lékařské vyšetření kvůli bolestem břicha, dozvěděla se opravdu nešťastnou zprávu. Holčička byla těhotná.

Ačkoliv babička vše řádně nahlásila policii a násilníka tak poslala za mříže, musí se smířit s tím, že její vnučka bude matkou. Podle Chilských zákonů nemůže na potrat. V ohrožení je přitom zdraví dívky i nenarozeného miminka.

Petice

Případ pobouřil Chilskou společnost natolik, že vznikla petice, která žádá povolení potratů v případě, kdy se jedná o znásilnění nebo o zdravotní riziko pro matku. V současné náboženské situaci to ale není vůbec snadné.

 

aluman ( 7. července 2013 22:25 )

Neméně podstatné je, že tehdy ještě existovaly veškeré podklady o tom na co májí církve skutečně nárok. Tehdy mohly být restituce skutečně spravedlivé. Docela by mě zajímalo, kolik si socani strčili do kapsy za začachrování těch podkladů.

annael ( 7. července 2013 20:21 )

Tvoje mínus, pokud nejsi schopná si dneska sehnat slušnou práci, jelikož nic neumíš a neznáš. Nedivím se, ty nicko, že ti vyhovovalo všechno naservírované pod nos výměnou za svobodný důstojný život, když jseš samostatného života neschopná. Já dneska s ničím ani s tím mít práci jaká mi vyhovuje, problém nemám. Nejsem neschopná ovce jak ty, abych si lebedila v ohradě ve stádu s dalšíma ovcema

annael ( 7. července 2013 20:14 )

K vyrovnání s církvemi mělo dojít hned po '89. Byla chyba takto dlouho čekat. Čím dříve, tím to bylo levnější. Ušetřily by se tím miliardy co stát musel církvím každoročně platit na provoz až do teď a i finanční hotovost ( za fyzicky nenavratitelný majetek) nepostižená inflací a neovlivněná dalšími okolnostmi by byla podstatně nižší. Jenže před těmi, které ty nazýváš modrými prasaty, nikdo k tomuto nutnému kroku nenašel odvahu a tedy každý z nich okradl stát o nemalou částku.

rumovapalice ( 7. července 2013 17:00 )

něco na tom náboženství bude, když modrý prasata nahonem vnutili církvím majetky a padesát miliard navrch

rumovapalice ( 7. července 2013 16:58 )

za komoušů měl aspoň každej práci, ty diktatůro vypatlaná, ty budeš nejspíš živel práce se štítící, patrně polobriketa a takový komanči hned strčili do kriminálu, teď halt bereš dávky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání