Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tragédie při kempování: Batole spadlo do ohniště!

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Děti bez hranic)
Autor: jp - 
6. července 2013
19:01

Tragicky skončila dovolená čtyřčlenné rodiny při stanování v kempu poblíž Seče na Chrudimsku. Jejich rok a půl stará dcerka spadla do ohniště a vážně se popálila.

K nešťastné události došlo údajně teprve druhý den po příjezdu rodiny se psem do kempu. V sobotu ráno po probuzení batole vyběhlo ze stanu, a maminka zůstala u něj a dítě sledovala. „Holčička odešla asi 13 metrů od stanu k dohořelému ohništi, a zřejmě nějak zakopla a upadla do něj,“ popsala Eva Maturová z pardubické policie.

„Holčička se popálila na rukou a předloktí na více než pěti procentech těla, což je u tak malého dítěte závažné zranění. Proto byla vrtulníkem transportována na specializované centrum do vinohradské nemocnice v Praze,“ řekl Tomáš Ježek, mluvčí hradecké krajské záchranné služby.

Policie vyšetřuje případ jako podezření z  ublížení na zdraví z nedbalosti. „Zjišťujeme, do jaké míry mohla matka události zabránit,“ uzavřela Maturová.

dadaveve ( 8. července 2013 12:33 )

vy jste neměli psa a přesto tě nikdo neměl nikdo rád

tyncdynchaw ( 7. července 2013 10:28 )

Milá Anko, když se popálilo bílé dítě, tak mu lékař předepsal mastičku, kterou rodiče museli koupit za své, protože nebyla hrazena pojišťovnou. Inu, špičkovou techniku na každé dítě, ale jak vidno, není dítě jako dítě.

tyncdynchaw ( 7. července 2013 10:18 )

Souhlasím s Tebou jtabp, že mám možná toho málo načteného. Nikdo totiž neví všechno, už protože o tomto vítkovském případu bylo mnoho nalháno cikánama u soudu. Tak pokud máš nějaké informace, nezamlčuj a napiš nám je. Pravdou je, že ten soud byl pěknej hnus. Těším se milý příteli jtabp na Tvé další informace, které do případu vnesou více světla. Mám dojem, že si máme co říct, předpokládám, že Ty o tom víš něco víc.

tyncdynchaw ( 7. července 2013 10:09 )

Patrně neznáte tehdejší situaci ve Vítkově. Cikáni tam sužovali vítkovské občany krádežemi. Kdo si postavil auto na veřejném parkovišti anebo jiném pro zloděje dostupném místě, do rána byl bez benzínu s provrtanou nádrží. Ač jsou cikáni proslulí svojí leností, tak pan Kudrik, otec Natálky byl docela pilný zloděj. Pravomocně odsouzený, mařil výkon soudního rozhodnutí nenastoupením do vězení a kradl dál jako straka. Tak vypadalo prostředí tehdejšího Vítkova. Podpálený objekt byl harabizna, kde by nikdo nepředpokládal že tam bydlí lidi. Ten objekt byl všeobecně pokládán za cikánské skladiště ukradených věcí. Rozumnému člověku by taky nenapadlo, že si zrovna tam cikáni udělají sklad benzínu ve velkém, oni tam však měli benzín v plastikových nádobách všemožně posbíraných po smetištích a podobně. Proto tak rychlý a velký fajrunk. Nicméně, benzín nebyl uskladněn tam, kde cikáni spali. Byl na opačné straně objektu. Z toho důvodu měli čas zachránit kuchyňskou linku a plazmovou televizi, žel na Natálku už jim času nezbylo, dle jiných názorů tam Natálku zapomněli ve starosti o majetek. Objekt byl v takovém stavu, že těžko šlo předpokládat obýváni harabizny, byť cikány. To, že tam kluci hodili molotova jenom protože Kudrikovi jsou cikáni, je konstrukt obžaloby, která se skutečností nemá společného skoro nic. Soud ten konstrukt přijal z politických důvodů, které se časem ukázaly krátkozraké, což se projevuje v dnešní době. Snad se taky Tobě Anko donesly zprávy o proticikánských demonstracích a to nejenom v Českých Budějovicích. Nikdo, opravdu nevím o nikom, kdo by házel zápalné lahve do baráku někomu jenom protože je cikán. Ani ve Vítkově tak nebylo. Žháři nepředpokládali že tam někdo bydlí a už vůbec nechtěli ublížit dítěti. Úmyslem bylo zlikvidovat zlodějům sklad kradeného materiálu a tím cikánům ztížit jejich další zlodějské aktivity.

itartas ( 7. července 2013 07:52 )

Když jeden nedokáže předpovídat nebo předpokládat co se všechno může stát v jednom okamžiku, tak takoví by neměli dostat řidičáky a už vůbec ne na starost hlídat malé dítě. Chudáček si musel teď zbytečně vytrpět. A vůbec s tak malým dítětem ještě nejedeme pod stan!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání