Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman vyrazil na Moravu: Užíval si bazén u Mynáře, pohostili ho slivovičkou

Autor: ČTK, simao, Slávka Červená - 
4. července 2013
21:18

VIDEO: Prezident Miloš Zeman si vyjel na dva dny na Moravu, kde se zúčastní cyrilometodějských slavností. Program má pestrý, ubytování mu poskytl jeho kancléř Mynář v penzionu v Osvětimanech, kde si Zeman užil poklidné prezidentské odpoledne v županu u bazénu a se slivovičkou, než se vyrazil plnit povinnosti hlavy státu.

Prezident Miloš Zeman se na Moravu vydal na jednu z největších církevních událostí v zemi - Dny lidí dobré vůle. Letos si na Velehradě tisíce poutníků připomínají 1150. výročí příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Svou návštěvu však Zeman zahájil ubytováním v penzionu u svého kancléře Vratislava Mynáře.

Zemanovo pozdní odpoledne

Prezident byl očividně v dobré náladě. U penzionu, který je součástí Mynářova lyžařského areálu, dokonce využil bazénu. Zaplaval si a poté v županu v klidu poseděl a relaxoval. Na Moravě přitom Zemana přivítali tak, jak se sluší a patří - slivovičkou. Ale nebylo to naposledy, kdy si prezident připil. Samozřejmě aby neurazil.

Video  Penzion v Osvětimanech, který patří hradnímu kancléři Mynářovi  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Rozdával podpisy a zapomněl na čas

Předtím, než se Zeman vydal na Velehrad, ještě pobesedoval s lidmi v Osvětimanech, baště Zemanovců ve Zlínském kraji. Strana, kterou Zeman zakládal a kde Mynář dělal před odchodem za Zemanem na Hrad předsedu, zde poslední volby vyhrála se ziskem 45,5% hlasů.

Sál kulturního domu se Zemana nemohl dočkat a byl zaplněn k prasknutí. A na Zemana zde opět čekala jeho oblíbená slivovička, kterou mu přinesla místní omladina v krojích. Zeman rozdával úsměvy i autogramy a trochu se při tom pozapomněl, což mírně zpozdilo jeho příjezd na Velehrad.

Uctil památku Cyrila a Metoděje

Ve Velehradě pak Zeman položil květiny k oltáři v nově zrekonstruované bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje. Doprovázel ho mimo jiné olomoucký arcibiskup Jan Graubner a zlínský hejtman Stanislav Mišák.

Od 20:00 se pak prezident vydal na charitativní koncertu Večer lidí dobré vůle, na němž se zlínskou filharmonií měly vystoupit světové operní hvězdy a tradičně nechyběl ani Jiří Pavlica s Hradišťanem. V pátek má pak prezident na programu účast na slavnostní bohoslužbě ve Velehradě.

Video  Miloš Zeman se zúčastnil koncertu Večer lidí dobré vůle  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

123automobil ( 5. července 2013 12:56 )

Co tady zavidíte však ji nevypije kybl!!!Jen štamprličku a ta je na zdraví!!Přej a bude ti přáno,dej a bude ti dáno!To vy tady neznáte že?Jen špinit a špinit!

123automobil ( 5. července 2013 12:54 )

123automobil ( 5. července 2013 12:53 )

123automobil ( 5. července 2013 12:52 )

123automobil ( 5. července 2013 12:51 )

Zobrazit celou diskusi