Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Anorektička se zoufale snaží přibrat: V 8. měsíci těhotenství má 50 kilo! A bojí se o dítě

Autor: INT, lm - 
5. července 2013
06:13

Když poprvé otěhotně, myslela si, že se jí splnila noční můra. Dnes jednadvacetiletá Holly Griffiths z Velké Británie se rozhodla, že ani kvůli těhotenství nepřibere a málem se jí to vymstilo. Teď je ale rozhodnutá vážnou nemoc porazit. Když už ne pro sebe, tak alespoň pro svoje děti!

Holly s anorexií bojuje už od malička. Poruchu stravování si vypěstovala, když jí bylo osm let a navštěvovala baletní kroužek, kde byla ohledně své váhy pod velkým tlakem. Nad nemocí dodnes nevyhrála a teď doufá, že prokletí konečně prolomí při druhém těhotenství.

Holly poprvé nečekaně otěhotněla v devatenácti. "Vždycky jsem chtěla rodinu, ale v 19 a s anorexií jsem na to prostě nebyla připravená," popsala Holly začátek svého příběhu pro DailyMail.

Během těhotenství držela drastickou nízkokalorickou dietu a to se jí pěkně vymstilo. V posledním trimestru jí dítě zlomilo jedno žebro a začalo nebezpečně tlačit na plíce. Doktoři proto vyvolali předčasný porod. Dylan (2) se narodil zdravý a navzdory matčině boji s vážnou nemocí netrpí žádnými trvalými následky. "Cítila jsem se vinná tím, že jsem takhle ohrozila jeho život a opravdu jsem si oddychla, když se narodil zdravý."

Nyní je Holly v osmém měsíci těhotenství a váží pouhých 51,5 kilogramu. "Vím, že musím jíst i za dítě, ale je těžké vytlačit z hlavy ty hlasy, které mi říkají, že jsem tlustá," přiznává smutně. Nastávající dvojnásobná matka se snaží jíst každý den dostatek kalorií, aby se neopakovala nepříjemná zkušenost z prvního těhotenství. Za pár týdnů by tak měla přijít na svět její dcera, kterou pojmenuje Isla.

"Zoufale se pokouším uzdravit, abych mohla své děti naučit normální přístup k jídlu. Nesnesla bych, kdyby měly ty samé problémy s vnímáním svého těla, jako já. Nikdy bych si neodpustila, kdyby to ode mě odkoukaly, takže se snažím bojovat s těmi hlasy v mé hlavě a být zdravá hlavně pro ně," uzavírá.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

annaplusmia ( 1. března 2015 23:33 )

 Náhodou ji to přeju za svoji nemoc nemůže a děti má hezký...

lillyli ( 5. července 2013 07:33 )

vlasticka ( 5. července 2013 07:29 )

vlasticka ( 5. července 2013 07:28 )

Když se snaží zoufale přibrat, tak ať se nají.

vonamula ( 5. července 2013 07:05 )

alespoń ušetřej za ultrazvuk - stačí krásku postavit před lampičku

Zobrazit celou diskusi