Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nečasovu pravou ruku zabásli a šéfce ERÚ snížili počet bodyguardů: Chránili ji (i) kvůli Nagyové?

Autor: Vera Renovica - 
4. července 2013
05:00

Jako ostříži hlídají už čtvrt roku bodyguardi šéfku Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou (56). Jejich počet ale dramaticky klesl, a to v týdnu, který následoval po zatčení premiérovy milenky Jany Nagyové (48)!

„Předtím měla dle velikosti akce sedm až patnáct členů ochranky, kteří za ní jezdili ve dvou autech. Nyní jsou to tři bodyguardi v jednom voze,“ řekl Blesku zdroj z okolí Vitáskové. Důvod, proč manažerka vůbec tak početnou ochranku dostala, neví ani ona sama. Rozhodla o tom Bezpečnostní rada státu, v níž zasedá mimo jiné i premiér v demisi Petr Nečas (48, ODS).

Pár na solar

Dosud se mluvilo o tom, že Vitásková svými razantními kroky naštvala solárníky a ti jí začali vyhrožovat. Proto dostala ochranku. V dubnu Blesk informoval také o tom, že v blízkosti jejího bydliště byla nalezena výbušnina. Není ale vyloučeno, že manévry kolem Vitáskové mohou souviset s případem Nečasovy tajemnice Nagyové, která měla mimo jiné pod palcem i vojenskou rozvědku.

Konec přátelství

Zasvěcení tvrdili, že jsou zmíněné dámy dobré kamarádky, a že právě díky blonďaté dračici na vládě dostala Vitásková vysněný džob na ERÚ. Podle informátora Blesku je ale vše jinak! „Naposledy spolu mluvily v březnu, paní Nagyová měla nějaké výhrady k lidem, které si paní Vitásková vybrala na úřad. Ta ji poslala do patřičných mezí,“ dozvěděli jsme se.

Jak to bylo?

Tajemnice premiéra v demisi Petra Nečase je nyní za mřížemi – měla nechat sledovat tři osoby včetně Nečasovy manželky. Jednala také s kmotry Romanem Janouškem (45) a Ivem Rittigem (50). A právě Rittig by mohl být pojítkem s kauzou ERÚ. Jeho jméno se totiž skloňuje v souvislosti s podezřelými výdělky na sluníčku, proti kterým Vitásková bojuje…

Co se děje na ERÚ

Nové vedení úřadu v čele s Vitáskovou se rozhodlo prošetřit podezřelé solární elektrárny a omezit podporu těch nově vznikajících. Zdroje připojené od příštího roku už například nedostanou z kapes poplatníků nic. Prověřují se také vybrané velké elektrárny a stopy by mohly vést až k vlivným politikům či podnikatelům. Sama Vitásková však byla obviněna z toho, že dvěma elektrárnám na Chomutovsku umožnila vydání licencí urychleně tak, aby mohly ještě čerpat vyšší podporu…

hlinsko ( 4. července 2013 17:58 )

Štětka Nagyová pracovala pro Rittiga a Janouška - to je jasné - a ještě spojila užitečné s příjemným - při té příležitosti vojela Nečase. Za každý šoust s Nečasem ji Janoušek platil cihličkou zlata

moiaza ( 4. července 2013 16:52 )

Panno, to mají být poslední zoufalé výkřiky modré straky?

moiaza ( 4. července 2013 16:48 )

A také soudružku Pík, Němcovou, soudruha Bártu, Topolánka, soudruha Kalouska a další. Celá plejáda modrých soudruhů. Kam se hrabou komouši se Švorcovou.

moiaza ( 4. července 2013 16:45 )

Jeden Nečasův kůň točil s celou vládou a měl v hrsti pražské kmotry.Kdo by to řekl do jednoho koně. Komunisté byli proti tomu naprosti amatéři.

merrylou212 ( 4. července 2013 11:54 )

Se nedivím ,že není na důchod,pro matky s dětmi a invalidy !!! 2 auta, 7 bodygardů - myslím nemá ani Obama.

Zobrazit celou diskusi