Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pozor, drsné záběry: Muž si natáčel policisty, ti mu zastřelili psa přímo na ulici

Policisté zastřelili psa, který bránil svého zatýkaného páníčka...
Policisté zastřelili psa, který bránil svého zatýkaného páníčka...  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: psch - 
3. července 2013
14:40

Policejní brutalita, nebo jenom zbytečně vyhrocená situace? Policisté v Kalifornii se s tím rozhodně nemažou. Poté, co si je muž natáčel při jejich zásahu, ho zatkli. To se ale nelíbilo jeho psovi, který vyskočil z auta a běžel páníčka chránit. Policisté mu do těla naprali několik kulek!

Lidé mluví o policejní brutalitě a zneužívání pravomocí. Není to totiž poprvé, kdy by policisté zatkli někoho, kdo se jim jen trochu něčím znelíbil, a nebylo to přitom zcela oprávněné. Ovšem v tomhle případě, ačkoliv se to zdá jakkoliv brutální, možná opravdu jenom dělali svoji práci. Byť se incidentu dalo předejít.

Kalifornští policisté zrovna zasahovali u ozbrojené loupeže v Hawthorne, když si je začal tamní obyvatel Leon Rosby natáčet. Podle jeho slov chtěl mít něco v ruce, kdyby byla náhodou porušená lidská práva.

Jednak to a jednak hlasitá hudba se ale policistům příliš nezamlouvaly, proto Rosbyho vyzvali, aby muziku ztlumil. Když je neposlechl, vyrazili k němu. Muž sice stačil svého rotvajlera Maxe zavřít do auta, to ale nepomohlo.

Když policisté začali Leona zatýkat, dvouletý Max vyskočil z okýnka a začal na policisty vrčet. Jenže ve chvíli, kdy místo vrčení dorážel a cenil zuby, se policisté rozhodli k tvrdému zákroku. Do rotvajlera začali střílet, kňučící pes se několik desítek vteřin válel v bolestech na zemi. Pak vydechl naposledy.

Podívejte se na drsné záběry, upozorňujeme ale, že je nedoporučujeme slabším povahám: