Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Převrat v medicíně? Virus HIV zmizel po transplantaci kostní dřeně!

Lékařům se povedlo zbavit u dvou pacientů HIV. (Ilustrační foto)
Lékařům se povedlo zbavit u dvou pacientů HIV. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
3. července 2013
12:18

Svitla snad naděje na úspěšnou léčbu HIV? Americkým lékařům se podařilo „vyléčit“ dva pacienty, u kterých vir objevili. Po transplantaci kostní dřeně kvůli rakovině i po vysazení antivirotik stopy po viru zmizely. Sice není stoprocentně jisté, že jsou zcela vyléčeni, rozhodně to je ale pozitivní zpráva.

Výzkumníci Timothy Henrich a Daniel Kuritzkes opěupozornili, že je ještě příliš brzy na to, aby bylo možné tvrdit, že pacienti se vyléčili. Nicméně jde o povzbudivý signál, protože virus se znovu neobjevil ani poté, co léčba antivirotiky skončila.

Výzkumníci už loni oznámili, že osm měsíců po transplantaci dřeně od zdravého dárce neobsahovala krev žádnou známku viru HIV. Tehdy oba muži ještě stále užívali antivirotické léky. Jeden z pacientů je pak přestal užívat před 15 týdny, druhý před sedmi - a žádná známka HIV se dosud neobjevila.

Virus se možná ukrývá v jiných orgánech

"Daří se jim dosti dobře," řekl Henrich s tím, že dosavadní výsledky jsou vzrušující, jedině čas je však prověří. Varoval, že virus by se mohl skrývat v jiných orgánech, jako jsou játra, slezina či mozek, a mohl by se ještě vrátit. Další testování obou pacientů potrvá nejméně rok.

Berlínský pacient

První osobou, která se vyléčila z infekce HIV, byl Američan Timothy Brown, známý i jako "berlínský pacient". Právě v Berlíně mu v letech 2007 a 2008 lékaři transplantovali při léčbě leukemie kostní dřeň. Transplantáty pocházely od dárce, který měl genetickou mutaci, díky níž jsou jeho krevní buňky imunní vůči viru HIV.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alex0800 ( 3. července 2013 13:05 )

Ta genetická mutace dárce Berlínského pacienta je běžný stav 1% bílé populace.. HIV je z doby, kdy Nixon prohlásil, že zastavuje vývoj bio-zbraní a naopak 100x zvýšil produkci.. A vir byl na světě.. Vždyť na to upozorňují i kapacity, které ten vir zkoumají 30let a když tvrdí, že je umělý, asi na tom něco bude stejně jako na globálním oteplování.. Holt elita nás tu kosí rakovinou, vyrobenými chorobami, jídlem apod.. Mimochodem, HIV byl vyvinut pro afriku, proto tolik kosí tmavé lidi.. Nevěříte? Dohledejte si výroky elity na téma vyhubení přebytečných jedlíků.. Nebo stačí Philipova (muž Alžběty) hláška, že až zemře, chce se vrátit na zemi jako smrtelný virus, který vyhubí lidstvo!! Už chápete, jak Vás ekonomičtí majitelé světa mají "rádi"? Proč asi Holocaust platili US židé? Zbavili se přebytečných jedlíků, ovšem jen v mikro míře.. Čekají nás mnohem horší věci s teroristickými USA a jejich FEMA campy.. Lidé, čtěte, ovšem nikoliv propagandu mediokracie, která jen uspíší příchod NWO!! Vlastenec

kukuku ( 3. července 2013 13:04 )

Ty slavná doktorko, ty jistě pravou rukou vedeš Lexelův gamanůž, levou řídíš nukleární magnetickou rezonanci a levou zadní píšeš ty hovadiny ke každému článku v Blesku.

Zobrazit celou diskusi