Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jaroslav se mstil expartnerce: Ubodal jí otce a vraždu chtěl maskovat explozí!

Autor: Jana Ulrichová - 
2. července 2013
19:59

Snaha pomstít se bývalé partnerce dohnala Jaroslava Š. (38) až k brutální vraždě. Za to, že jej opustila a našla si jiného, ubodal jejího otce. Vraždu pak chtěl zakrýt výbuchem.

Podle kriminalistů hrozil v ústeckých Doběticích, kde k tragédii došlo, druhý Frenštát. Vrah, který v afektu zasadil seniorovi Ladislavu L. (†64) spoustu bodných ran, pak totiž pustil ze všech hořáků plyn a dal k nim pájku. Chtěl tak iniciovat výbuch. K tomu ale naštěstí nedošlo.

Drogy

Důvodem hrůzné msty byly rodinné neshody. Jaroslav Š. žil se seniorovou dcerou Danielou, měl s ní tři děti. Nebylo to ale idylické soužití. Podle sousedů byl závislý na drogách a zatáhl do nich i Danielu, kterou navíc bil. Její otec to těžce nesl. „Chodila sem za ním i s dětmi. Ten její partner ale nikdy nesměl dovnitř, vždycky čekal před domem,“ potvrdili sousedé, že zavražděný neměl Jaroslava Š. v lásce. Proč ho osudný večer k sobě pustil, není jasné. Setkání však skončilo tragicky.

Nepřiznal se

Policisté Jaroslava Š. podezírali od počátku. Obvinili ho ale až nyní, po třech měsících, na základě stop. „Nepřiznal se. Nenašla se ani vražedná zbraň,“ řekl vyšetřovatel Jan Sajvera. Dodal, že za vraždu a zločin obecného ohrožení ve stádiu pokusu mu hrozí až 18 let vězení.

Co se stalo ve Frenštátu

Antonín Blažek (57) po mnohaletých sporech se sousedy pustil plyn a vyhodil do povětří panelák ve Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku. V troskách zemřely tři děti, dvě ženy a sám Blažek.

hofihofi ( 2. července 2013 20:05 )

Jak jsou v tom drogy, tak je zle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání