Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič Nagyové a jeho milenka u výslechu: Byli sledované "žrádlo pro psy"

Jana Nagyová nechala sledovat svého řidiče a jeho přítelkyni
Jana Nagyová nechala sledovat svého řidiče a jeho přítelkyni  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ljš - 
2. července 2013
13:40

Bála se, že by mohli prozradit její vztah s premiérem Nečasem, a tak je nechala sledovat. Špehování svého řidiče a jeho milenky vojenskou rozvědkou říkala Jana Nagyová "žrádlo pro psy". Oba dnes vyslechla policie.

Pracovat pod Janou Nagyovou asi nebyla žádná legrace. Strach z ní totiž neměli jenom podřízení, ale zřejmě také mnozí vysocí politici a lobbisté.

Aby zakryla svůj nemístný poměr s premiérem, chtěla nejprve zabránit tomu, aby se jejich vztah provalil a pak ho donutit k rozvodu. Nechala proto sledovat svého řidiče a jeho přítelkyni a také premiérovu manželku Radku, o které údajně tvrdila, že je Nečasovi nevěrná.

Sledování

Sledování řidiče Jiřího Pertla a zaměstnankyně Úřadu vlády potvrzuje i policejní dokument, který po zatčení Nagyové zveřejnil server E15.cz. V jednom z odposlechnutých hovorů "Jana Nagyová sděluje Marii Z., že budou mít záběry toho, jak "on" má zaparkováno u "ní", že "to" mají od těch novinářů a zda má u toho sezení s "ním" být i Hegrová.," píše se ve spise.

Záběry pro exšéfku Nečasova kabinetu zajistil další obviněný v této kauze generálmajor Milan Kovanda. "Sekvence měly obsahovat "to, jak on k ní zajíždí" s tím, že jim to poslali novináři," dodává spis.

Nagyová pak Hegrové vyčetla, že si novináři mohou myslet, že dům, kam za ní Pertl neustále jezdí, vlastní ona (Nagyová). Chtěla je ale patrně především zastrašit, aby neprozradili, jak často ji Pertl vozí do Hrzánského paláce, kde Nečas bydlel.

Výslechy

Podání vysvětlení u policie začala v 09:00 a zúčastnil se jich také advokát Nagyové Eduard Bruna. Bruna po 13:00 vyšel a novinářům sdělil, že dva ze svědků už vypovídali, ale k obsahu jejich výpovědi nic neuvedl. "Vypovídali, ale neřeknu, jak vypovídali," řekl právník. Dodal, že výslechu třetího předvolaného zaměstnance úřadu vlády se nezúčastní, protože je pracovně vázán jinde.

lillyli ( 2. července 2013 17:58 )

Nevím, jaký je to kmen, ale český pravopis rozhodně ve škole neprobírali.

lillyli ( 2. července 2013 17:56 )

lillyli ( 2. července 2013 17:55 )

Říká se: stát si na vedení!

buban ( 2. července 2013 17:16 )

o moje vedeni nemej peci-ja jen jestli uz sis tema tvyma traparnama vydelal na tu vysněnou vilu, mlada krasna zabezpecena modelko, jeniku zelenko

janina7777 ( 2. července 2013 17:09 )

tobě stojí vedení

Zobrazit celou diskusi