Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sesuv zdi u hřbitova v Mělčanech: Podmáčená zem nevydržela. Ze svahu čouhaly i kosti!

Autor: Petr Podroužek - 
2. července 2013
05:01

Poničené náhrobky, svíčky, květiny. Vše jakoby ledabyle poházené v mazlavém blátě až v zahrádkách několik metrů od hřbitova a nepříjemný puch. To museli týden trpět obyvatelé Mělčan na Brněnsku. Utrhnul se totiž svah i s devíti hroby.

K nehodě došlo minulé pondělí. „Kdyby hřbitovní zeď pořádně opravili už před léty, nemuselo se to stát,“ řekla Blesku obyvatelka Mělčan, která si ale kvůli vztahům s vedením obce nepřála své jméno raději zveřejnit. „Je to hrozné, dokonce ze svahu koukal ven kus rakve a nějaké kosti, ale už to někdo stačil zaházet,“ dodala ještě.

Nechceme to vidět

Jednou z nejvíce poškozených je rodina Vybíralova, která měla hrob uprostřed svahu. „Byli jsme se tam s manželem podívat hned první den, co se to stalo. Od té doby jsme tam raději nešli, protože jde o hrob manželova tatínka a psychicky by to nemusel zvládnout,“ přiznala nám Darina Vybíralová.

Obec pomůže

Zeď se sesunula při opravě. „Pomohl tomu déšť,“ řekl Vladimír Novák ze stejnojmenné stavební firmy. „Obcházel jsem majitele hrobů a snažil se je uklidnit, že se o vše postaráme, že nebudou opravy platit. Do srpna by mělo být vše v pořádku,“ řekl starosta Pavel Kovařík.

gogo ( 2. července 2013 21:29 )

Adresu Vaši znám, ale zde se nás baví víc na stejné téma, tak proč odcházet do soukromí.. Zde se nejedná o mailovou schůzku.

gogo ( 2. července 2013 20:43 )

V Blesku vážit slova ? Myslíte si, že tady někdo "váží slova" ? Svatá prostoto..

gogo ( 2. července 2013 20:42 )

Pozor ! Odpovídal jsme miriam ! Nebo Vy vystupujete pod dvěma nicky ?

gogo ( 2. července 2013 12:11 )

Ano, 20.000 . Ale každý zemře jen jednou. A pokud vychoval děti, postaral se o své rodiče a staral se o svého partnera, tak snad ta částka, kterou ušetříš na pohřeb za jednu svoji dovolenou za ten obřad a uložení stojí. Nemyslíš ?

gogo ( 2. července 2013 12:08 )

Mělo by se nechat přitesat. Ale v drtivém množství případů se tak již neděje. Je přece tolik krásných věcí, které se dají koupit namísto pár písmen do kamene vytesaných ..

Zobrazit celou diskusi