Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

To je ale macek: Vladimír ulovil devítikilovou štiku! Návnadu pustil do řeky

Autor: uá - 
1. července 2013
23:01

Pořádnou štiku chytil na Ohři u Loun rybář Vladimír Peroutka (47) z Černčic. Měřila 102 centimetrů a vážila rovných 9 kilogramů. Jde už od druhý kapitální kousek, který tento rybář ulovil.

Štika vzdorovala čtvrt hodiny. Zabrala na malého karáska, který kupodivu přežil. Rybář mu pak daroval svobodu, pustil ho zpět do řeky. Úlovek už takové štěstí neměl. Skončil naporcován na řízky.

Touží ještě po sumci

„Na dravce, zejména na štiky, se specializuji. Už před lety jsem chytil štiku, která měřila 129 centimetrů. Teď ještě toužím po pořádném sumci. Chytit ho, to je můj sen,“ svěřil se pan Vladimír, který rybaří od dětství.

Štika je cenný úlovek

Štika obecná se vyskytuje v Evropě, severní Asii a Severní Americe. Je to dravec, její potravou jsou menší ryby. Rybáři je považována za cenný úlovek, neboť je poměrně velká a skolit ji dá značnou práci. Lovná míra štik v Česku je 50 centimetrů. Hájené jsou od 1. ledna do 15. června.

Video  Rybář se chlubí svým úlovkem  - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

jonn ( 2. července 2013 05:38 )

Jo .Tak toto neni rybář je to vobyčejnej chamtivec kterýmu jde akorát vo žrádlo. Ta prasečí radost mu čučí přímo z očí . Měl jí také pustit .

Zobrazit celou diskusi