Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální video: Bitka při protiromské demonstraci v Českých Budějovicích!

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
30. června 2013
12:54

Včerejší protiromská demonstrace v Českých Budějovicích se změnila v hotovou bitvu v ulicích. Ultrapravicoví radikálové, ale i obyvatelé města se tam porvali s těžkooděnci a Romy. Na internetu se nyní objevilo nové video, které ukazuje, k jakým násilnostem v městě na sídlišti Máj docházelo.

Video je nazvané 15 proti jednomu a v jednu chvíli se opravdu na jednoho muže sesype velká přesila. Po chvíli na místo přiběhnou policejní těžkooděnci, kteří od sebe násilníky odtrhnou. Vše přitom před týdnem odstartoval konflikt na dětském pískovišti mezi romským a neromským dítětem. Od té doby je situace v Českých Budějovicích napjatá.

Válečná zóna

Včera to v Českých Budějovicích vypadalo jako ve válečné zóně. Policie po nepokojích, při kterých radikálové zapalovali kontejnery, zadržela 39 lidí. Sedm z nich podezírá z trestného činu násilí proti úřední osobě, dalších 32 vyšetřuje kvůli přestupkům. Zraněno bylo na 10 lidí, tři z toho byli zasahující policisté. Situace na sídlišti se dnes již uklidnila, ale policie místo stále monitoruje.