Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Opilý řidič (20) zmasakroval dva školáky: Michal (†15) po srážce zemřel

Autor: Slávka Červená - 
29. června 2013
18:08

Spolužáci Michal R. (†15) a Tomáš O. (14) ze Zlínska dostali vysvědčení a měli si užívat prázdnin. Během vteřiny bylo vše jinak. Když jeli na kole domů, srazil je autem opilý mladík (20). Michal na místě zemřel, kamarád bojuje o život.

Řidič ze stejné obce nezvládl nedaleko Bělovského jezu u Otrokovic zatáčku, vjel do protisměru a oba školáky sejmul. Nadýchal 1,07 promile a nic se mu nestalo.

Prarodiče jsou na dně

„Ještě nám to vůbec nedochází. Pořád oba čekáme, že se vrátí. Měl nám přijet ukázat vysvědčení. Dobře se učil. Měl jedničky a dvojky. Poručil si palačinky s ostružinami. Čekali jsme na něj marně,“ plakala Michalova babička. Ona s manželem byli pro dceru a malého Michala v porodnici a dlouho u nich i bydlel.

Otec se o Michala nezajímal

 „Otec se o něj nezajímal. Tak jsem mu ho nahrazoval. Byli jsme na sebe zvyklí. Opravovali jsme spolu kola, byl zapálený hasič. Ze soutěží měl několik pohárů. Teď měl měsíc občanku, život před sebou,“ konstatoval dědeček. Oba chlapci chodili do ZŠ v Kvasicích.

kradousek ( 30. června 2013 10:46 )

Bohužel nežijeme v právním státě, ale tma, kde se dá téměř vše koupit, takže i rozsudek. 20let, takže nemusel být trestán...1promile, pokud není alkoholik, což v jeho věku nepředpokládám, tak mohl být ve stavu vylučujícím způsobilost, i když se opil sám. Je to smutný, že půjde do vězení, moc nevsázím. U nás v Banánově by k tomu musel ještě přejet někoho dalšího. Ti, co udělají nehodu, neplatí výživné atd., a náhodou se dostanou do basy, chodí do její odnože pionýrského tábora. Několik let zpátky přejel zfetovaný mladík http://chrudimsky.denik.cz/nehody/aktualne-v-chrasti-zemrela-matka-i-dite-20080522.html dostal sice poměrně přísný trest, vzhledme k jeho minulosti, ale v base dostával mimo jiné tenisové kurzy a to si nedělám srandu. Kdyby namaloval Kradouskovi s Nečasem tykadla, tak ho zavřou až zčerná, ale takhle...

lynx ( 30. června 2013 09:30 )

Doufám, že si ho spoluvězni pěkně prostřídají. Ať si to machýrek pěkně užije. S těmi dvacetiletými spratky na silnicích by se něco mělo dělat.

anka ( 30. června 2013 01:11 )

anka ( 30. června 2013 01:10 )

rozdil je, ze kdyz se jedna o bileho ridice, budou vsichni nadavat jenom na neho, kdyby se jednalo o cigana, vsichni budou hazet vsechny cigany do jednoho pytle a nadavat na ne jako rasu....

kuna ( 29. června 2013 23:44 )

Nevím jaky je rozdíl mezi zabitím autem a nebo jinak zabitím? Je to stejné.

Zobrazit celou diskusi