Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhozené peníze za datové schránky: Zaplatilo Langerovo vnitro víc, než mělo?

Ivan Langer nejspíš vyhodil další peníze
Ivan Langer nejspíš vyhodil další peníze  (Autor: Michal Šula)
Autor: mok - 
29. června 2013
09:35

Jakoby nestačilo, že Česká republika se utápí v dluzích, teď vyšla na svět zpráva, že datové schránky, které zřizovalo Ministerstvo vnitra v čele s Ivanem Langerem zaplatilo za projekt mnohem víc, než mělo. Informaci přinesl NKÚ. Ivan Langer ale takové obvinění odmítá.

Za první rok projektu datových schránek zaplatila Česká republika asi 1,4 milionů korun, a to údajně bez předešlých zkoumání. Ministerstvo vnitra v čele s Ivanem Langerem mělo přiklepnout zakázku České postě aniž by prověřili její opodstatněnost. S informací přišel server novinky.cz.

Takové obvinění ale tehdejší ministr odmítá a dokonce tvrdí, že částku, kterou nabídla Česká pošta, se jim podařilo o nemalé peníze snížit. Chyba je podle Langera nejspíš v tom, že NKÚ nemělo k dispozici všechny dokumenty kvůli zmatku na ministerstvu po jeho odchodu. 

Nejvyšší kontrolní úřad má ale v problému celkem jasno. „Ministerstvo nevyužilo řízení k přímému jednání s Českou poš­tou např. o výši nabídkové ceny, nedoložilo způsob stanovení výše předpokládané hodnoty veřejné zakázky a vůbec neposuzovalo výši nabídkové ceny,“ stojí v protokole, který uveřejnil server.

zasejedna ( 29. června 2013 17:56 )

ten je vysmátý i s Topolem, a kdyby se někdo našel, kdo by chtěl proti nim svědčit, tak mu taky může shořet barák a to si každý rozmyslí

itartas ( 29. června 2013 17:48 )

...tak a šup do vazby s ním...tam není žádné korupční podezření nebo není vůle?

jana999 ( 29. června 2013 14:48 )

dneska je to veřejný majetek

jana999 ( 29. června 2013 14:48 )

tak proč už není langer ve vazbě?

canse ( 29. června 2013 13:59 )

sportovní sázení, velmi spolehlivé info ***cames.iprostor.cz

Zobrazit celou diskusi