Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Proč jezdit k moři do zahraničí? V Beskydech jsou mořské lázně!

Autor: shp - 
28. června 2013
12:01

Chystáte se v létě k moři? Co takhle dopřát si moře několikrát do roka – třeba každý měsíc. Že je to příliš daleko a příliš nákladné? Vzhledem k tomu, že je od června nejbližší moře v Rožnově pod Radhoštěm, tak nemusí být!

Unikátní projekt Mořských lázní, které se nacházejí v areálu Rožnovského pivovaru, Vám dá pocítit moře všemi smysly. Zadýcháte se do mořského slaného vzduchu nasyceného z 95 % kyslíkem, osvěžíte kůži celotělovým peelingem mořskou solí a v dřevěných kádích se naložíte do bublající mořské vody se skutečnými mořskými řasami a vysokým obsahem jódu (jod se totiž vstřebává zejména kůží!).

Bahno ze slaného jezera

Zakusíte také detoxikační sílu modrého křemičitého bahna ze slaného sibiřského jezera starého 500 milionů let a dobijete se světlem na sluneční louce, kde vám pomalu bude zasychat bahno a navíc se i opálíte, a to bez škodlivého UV záření. Celostní přístup, který je důsledně uplatňován v rámci mořských lázní, kombinuje pozitivní působení moře a mořského ovzduší jak na tělo, tak i na duši.

Lázně jsou v budově pivovaru

Neméně pozitivní na mořských lázních je jejich umístění přímo v budově Rožnovského pivovaru. Místní pivo je opravdu jako křen a máte možnost ochutnat hned několik druhů lahodného moku – jedenáctistupňový Radhošť, třináctistupňový Rotchild, Medový speciál, černé pivo Čert a další.