Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tajná zpráva ze SSSR: Odhalila, proč zemřel Gagarin, první člověk v kosmu!

Alexej Leonov promluvil o smrti Jurije Gagarina! První člověk ve vesmíru prý zemřel zbytečně – zabil ho jiný letoun.
Alexej Leonov promluvil o smrti Jurije Gagarina! První člověk ve vesmíru prý zemřel zbytečně – zabil ho jiný letoun.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch - 
28. června 2013
10:51

Byl prvním člověkem v kosmu, ale slávy si už příliš neužil. Jeho smrt byla náhlá a zbytečná. Podle dosavadních informací za ni mohl sám. Převratná zpráva teď ale tvrdí: Jurije Gagarina zabilo jiné letadlo! „Úkol splněn, klesáme,“ byla jeho poslední slova.

Dosavadní a až doteď oficiální zprávy hovoří o tom, že Jurij Gagarin, první člověk v kosmu, zemřel ve stroji Mig-15UTI vlastní leteckou chybou. Instruktor tehdy prý strhnul stroj, když se vyhýbal neznámému objektu, pak se letadlo dostalo do vývrtky a roztříštilo o zem.

To ale vyvrací nová, převratná zpráva, kterou zveřejnil v ruské televizi RT kosmonaut Alexej Leonov. Podle ní zavinil smrt Gagarina 27. března 1968 Suchoj Su-15. Stroj letěl příliš nízko a jen o kousek minul letoun Gagarina.

Podle Leonova proud ze Suchoje roztočil MIG takovým způsobem, že už s tím nešlo nic dělat. V troskách letadla zemřel jak Gagarin, tak jeho instruktor.

Klesáme, řekl. Pak zemřel

Suchoj měl létat původně ve výšce 10 tisíc kilometrů, neznámo proč ale letěl příliš nízko. A právě to se Gagarinovi stalo osudným. „Let 645, úkol splněn, klesáme,“ nahlásil ještě Gagarin. „A byla to jeho poslední slova, o 55 vteřin později zemřel,“ dodává Leonov, první člověk, který vstoupil do volného kosmu a zároveň člověk, který se účastnil vyšetřování Gagarinovy havárie.

Leonovova zpráva byla zmanipulovaná, v televizi popsal, jak ji původně sestavil, oficiálně ale vyšla v jiném znění. Prý existuje dokonce i záznam, kde generál vyčítá pilotovi Suchoje, že zavinil tragédii. Spekulovalo se i tom, že před letem Gagarin pil. To ale Leonov svoji zprávou vyvrátil.

schmid ( 27. června 2016 17:34 )

10 tisíc kilometrů-balšaja mašina

halba ( 31. prosince 2013 07:45 )

Suchoj,ve výšce 10 tisíc kilometrů.Co to je za blábol?

lukasj ( 28. června 2013 14:15 )

V Rusku je možné všechno......

salto ( 28. června 2013 13:56 )

Voni chlastali všichni

nmlk ( 28. června 2013 12:15 )

A Gagarin taky hodně chlastal.

Zobrazit celou diskusi