Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bratr o popraveném horolezci (†50): Na ramenou snesl mrtvou kolegyni z Mount Everestu!

Autor: shp - 
27. června 2013
06:29

Byl to odvážný horolezec a dobrosrdečný člověk, který se staral o lidi kolem sebe. Tak popsal horolezce Antona Dobeše (†50), kterého v Pákistánu popravil Taliban, jeho bratr. Když mu při jednom z výstupů zahynula kolegyně, snesl z hory obětavě její tělo až do tábora.

Peter Dobeš přiznal, že ho smrt bratra velice zasáhla a je těžké se s ní vyrovnat. Celou jeho rodinu nyní čeká peklo s transportem Antonova těla z Pákistánu do vlasti. „Je to všechno stále otevřené a otevřené to bude, ještě bude prostor se tím zabývat,“ prohlásil zkroušeně Peter.

Vzdal se svého snu, aby se zachoval jak chlap

Podle něj byl Anton tím nejobětavějším člověkem na světě. Svědčí o tom i to, co se stalo loni při výstupu na nejvyšší horu světa Mount Everest. Těsně před vrcholem se otočil, vzal si na ramena mrtvou horolezkyni z Kanady, kterou zabila lavina kamení a snesl ji až do tábora. Tím se vzdal svého snu dobýt už druhou osmitisícovku. Rodina horolezkyně ji ale mohla v míru pochovat. Antonova manželka a dcera jsou nyní jeho popravou příliš zdrceni, než aby jí komentovali.

catherin4 ( 27. června 2013 10:23 )

no bola dcera toho druheho!

lpitriska ( 27. června 2013 08:30 )

kvůli dceři???????

oooo. ( 27. června 2013 08:18 )

co s tím má společného dcera??? Ona tam s ním byla? Dcera konvertovala k islámu, i kdyby to ti pachatelé věděli nic by jim v popravě nezabránilo on byl nevěřící pes, možná i katolík to je pro ně další mínus k tomu všemu. Byl to horolezec lezl tam kde je nebezpečno-bohužel největší hory jsou právě v těchto místech to riziko tam je vždy, že vás někdo napadne okrade, nechá na pospas s jeho dcerou to nemá nic společného

gogo ( 27. června 2013 06:52 )

Horolezec nebyl popraven. Horolezec byl zavražděn ! Nepleťte si slova ! Poprava je "po právu". Na základě právního rozsudku.

dobrotka ( 27. června 2013 06:49 )

Kua, do perdele, zas.ranej zivot! Kvuli zblble dceri!

Zobrazit celou diskusi