Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Masakr v Brně: Vrah Dahlgren zůstává ve vazbě!

Autor: ČTK, ljš - 
25. června 2013
19:33

Nejhorší možný scénář, že se bestie, která vraždila v Brně, dostane na svobodu, se naštěstí nenaplnil. Kevin Dahlgren zůstává ve Spojených státech ve vazbě.

"Soud při dnešním jednání zamítl tři stížnosti obhajoby, které se týkaly postupu vůči Dahlgrenovi po jeho zadržení při příletu do Spojených států," sdělila mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Dahlgren je podezřelý, že v květnu v Brně zavraždil čtyři své příbuzné: manželskou dvojici a jejich dva syny. Podle české policie pachatel čtveřici usmrtil nožem, poté těla odnesl do garáže, zabalil do textilií a zapálil. Pak odjel do Vídně, odkud odletěl do USA. Po příletu na washingtonské Dullesovo letiště byl zatčen a z rozhodnutí soudu uvězněn.

"Soud v Alexandrii se při dnešním jednání otázkou vazby vůbec nezabýval, protože obhajoba o propuštění na kauci ani nežádala," sdělila mluvčí. Místo toho projednal a zamítl stížnosti obhájců na zatčení Dahlgrena, na provedení osobní prohlídky a na vydání osobních věcí, jež byly Dahlgrenovi při zadržení odebrány a poskytnuty české straně pro další vyšetřování.

blanka19 ( 26. června 2013 13:13 )

nerozumím, tak mladý člověk byl schopen této hrůzy. Proč jeho rodiče dovolili aby byl do dědických sporů zainteresován? Vždyť se údajně navštěvovali a přátelili. Proč ta nenávist a touha po odplatě ...? Zamýšlím se proto, protože mám děti v jeho věku a nevím si představit jak je to možné?!!! To mu rodiče neustále mluvili o možném dědictví v České republice pokud to je opravdu tak? Je to vůbec možné, aby dědily potomci z jiného státu? Vždyť rodiče jeho matky nezákonně uprchli ze země za lepším životem .... O co jim ještě jde??? Vždyť oni si v Americe nežili špatně?

namoroman ( 26. června 2013 11:30 )

Těžko budou dědit Jinak to vidím, tak jak jsem psal...

namoroman ( 26. června 2013 11:25 )

Co k tomu potřebuješ?

sharp ( 26. června 2013 11:25 )

Třetí možnost neexistuje. Buďto ho USA vydají do ČR a tady dostane doživotí nebo ho nevydají a bude se na něj hledět jako na nevinného. Jiná možnost neexistuje.

popocatepetl ( 26. června 2013 10:16 )

Takových precedentů už ale mnoho existuje. Pokud česká strana předloží jasné důkazy, bude vydán. pokud ne, nebudou ho považovat za nebezpečného vraha a budou postupovat podle svého práva. Maximálně ho jeho rodina umístí v nějakém psychiatrickém zařízení, ale to asi jen v případě, že on předtím spolu s nějakým zkušeným autorem (kterých se okamžitě několik nabídne) sepíše svou verzi zločinu, dobře ji prodá Hollywoodu nebo nějakému velkému vydavatelství a za vydělané miliony se půjde léčit. Alebo že jeho roddina zdědí pozůstalost po vyvražděné rodině - její zpeněžená hodnota by ale vystačila sotva tak na rok psychiatriscké léčby v USA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání