Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tohle je místo, kde se z děsivého srázu zřítil autobus v Černé Hoře: 18 mrtvých!

Autor: simao, ČTK - 
24. června 2013
12:30

VIDEO: Autobus dostal smyk a zřítil se ze srázu. Bylo v něm v tu chvíli 46 pasažérů. 18 z nich zemřelo, o životy dalších sedmi z nich bojují doktoři v Černé Hoře. Jedno z nejhorších autobusových neštěstí v Evropě za poslední roky nabývá konkrétnější podoby. A pohled do rokle, kam autobus padal, je opravdu děsivý.

K nedělní nehodě rumunského autobusu v Černé Hoře došlo za silné bouřky okolo páté hodiny odpoledne na dálnici nedaleko černohorského kláštera Morača.

Řidič autobusu, ve kterém bylo 46 pasažérů, vyjel z tunelu na most Grlo a poté na mokré silnici dostal smyk, prorazil svodidla a zřítil se do údolí řeky Morača.

"V Černé Hoře jsme měli zůstat pět dní. Všechno se odehrálo velmi rychle. Je pravda, že řidič jel trochu rychleji chvíli předtím, než autobus dostal smyk," popsala jedna z cestujících, Rumunka Carmen Dorobecu. Měla štěstí, utrpěla jen lehčí zranění.

18 lidí však při nehodě zemřelo, dalších sedm je v kritickém stavu, píše dnes černohorský list Vijesti. "Je to pro nás obrovská tragédie," uvedl rumunský velvyslanec v Černé Hoře Mihail Florovič. Zároveň poděkoval všem, kteří ještě v neděli večer přišli do okolních nemocnic darovat krev, které byl nedostatek.

Na místo neštěstí byli povoláni záchranáři z celé oblasti. Nasazeny byly také speciální jednotky policie. Přístup do rokle však nebyl vůbec snadný. Policisté se spolu se zdravotníky a vojáky spouštěli po lanech do strže, aby vynesli vzhůru zraněné. Zasahoval také vrtulník. Většina zraněných byla převezana do nemocnice v černohorském hlavním městě Podgorici.

Video Záchranáři měli v Černé Hoře po nehodě autobusu plné ruce práce - Infobiro.tv
Video se připravuje ...

mortis69 ( 24. června 2013 17:27 )

Jo a ještě výtah,lanovku a restauraci

itartas ( 24. června 2013 17:23 )

Naši řidiči mimochodem když jedou do Řecka, tak přes hornatou část býv. Jugoslávie jezdí taky jako dobytci, takže se ani nedivím, že se něco takového stane. Jinak hrozná tragédie, chudáci lidi!

Shelby16 ( 24. června 2013 16:50 )

 To mají špatně vyřešené. Podél celého mostu by měla být ochranná záchytná síť, která by zachytila padající autobusy a auta

mixalca ( 24. června 2013 14:31 )

liskabystrouška ty nevíš už kde by jsi psala , pometlo.

Zobrazit celou diskusi